Webináre | Archív

Ponúkame vzdelávanie formou online seminárov na vybrané pedagogické, špeciálno-pedagogické, psychologické, právne a ďalšie témy prednášané skúsenými odborníkmi z praxe z pohodlia Vášho domova. A to všetko z pohodlia Vášho domova.

Po náročnom pracovnom dni ponúkame online semináre, stačí sa len prihlásiť na vybraný seminár a získať cenné informácie z vybranej témy. Počas webinára je priestor na Vaše otázky, semináre sú zároveň recenzované ďalším odborníkom z praxe. Po webinári máte prístup k materiálom a možnosť opätovne si prehrať záznam.

Po absolvovaní webinára získa každý účastník osvedčenie o absolvovaní vzdelávacej akcie, online podporu na 3 mesiace a materiály k preberanej téme.

Archív webinárov

Nadané deti s dyslexiou

10. februára
19:00 - 20:10

Na prvý pohľad spojenie intelektového nadania a poruchy učenia vyzerá paradoxne. Samotná vývinová porucha učenia však neznamená znížený intelekt, ale len zníženú schopnosť spracovávať určité informácie. Vo webinári si priblížime nadané deti s poruchami učenia z pohľadu psychológie. Zameriame sa na samotné nadanie a prejavy nadaných detí,  ale aj zvláštnosti v ich vývine. Charakterizujeme si prejavy nadaných detí s dyslexiou a často paradoxné školské výkony týchto detí.

Lektor: Mgr. Veronika Nemčoková

Cena: 12 EUR

Ako odborne pomôcť pri nelátkových závislostiach - zo skúseností klinického psychológa

9. februára
18:00 - 19:10

Kedy je čas strávený za počítačom či mobilom závislosťou? Ako pomôcť týmto deťom nadobudnúť objektívnejší náhľad na situáciu a viesť ich k spolupráci pri odstraňovaní príčin i dôsledkov? Lektorka sa pokúsi zodpovedať na tieto a podobné otázky. Jednotlivé odporúčania a praktické postupy ponúkajú návody ako identifikovať udržiavacie faktory závislého správania s fokusom na jeho prevenciu. Zároveň vo webinári ponúka vlastné skúsenosti  z praxe s nelátkovými závislosťami u detí (hranie videohier, sociálne siete, hazardné hry).   

Lektor: PhDr. Eva Baková

Cena: 12 EUR

Rozvoj tacitných (podvedomých) poznatkov u žiakov

8. februára
19:00 - 20:10

Znalostný manažment (manažment poznatkov) vraví, že existujú dva druhy poznatkov: explicitné a tacitné. Kým explicitné poznatky sú formalizované – a vďaka tomu súčasťou učebníc a učebných materiálov – tacitné poznatky sú podvedomé. Len ten, kto ich má, dokáže riešiť problémy – vo všetkých životných situáciách vrátane školských úloh.

Keďže sú podvedomé a skryté, nedokážeme ich pri vzdelávaní vytvárať priamo, lebo vznikajú v kontexte. Dokážeme ich však budovať kontextovo-závislým pozorovaním sveta. Webinár je postavený na úlohách a pedagogických postupoch, ktoré môžu účastníci využiť vo svojich predmetoch alebo ich inšpirujú k vlastným nápadom.

Lektor: prof. RNDr. Jozef Hvorecký, PhD.

Cena: 12 EUR

Kreativita žiaka na vyučovaní

8. februára
19:00 - 20:10

Kreativita oživuje vzdelávací proces a prináša radosť z učenia nielen žiakovi ale aj učiteľovi. Cieľom webinára je zamerať sa na rozvoj a podporu kreatívnej stránky žiaka v rámci predmetov, medzipredmetových vzťahov, i školských aktivít. Webinár odpovie aj na otázku, ako kreativita žiaka ovplyvňuje klímu triedy a klímu školy.

Lektor: Mgr. Slavomír Gál

Cena: 12 EUR

Fašiangy Turice, Veľká noc príde

8. februára
18:00 - 19:10

Prostredníctvom príbehu sa pokúsime deťom pútavo priblížiť obdobie fašiangov. Budeme sa zaoberať ľudovými tradíciami spätnými práve s týmto obdobím. Ukážeme si zaujímavé typy na výrobu fašiangových masiek. Dáme vám typy na veselý karnevalový program.

Lektor: Mgr. Soňa Nemečkay

Cena: 12 EUR

Prezentácia ako metóda výučby

7. februára
19:00 - 20:10

Cieľom webinára je zamerať sa na zmysluplné využitie prezentácie ako metódy výučby. Žiak sa postupne učí ako správne prezentovať a spoznáva nástroje, ktoré mu pomáhajú pri rečníckom prejave. Webinár prináša triky a nápady, ako sa zbaviť strachu z prezentovania a ponúka návody ako využiť Office 365 – Powerpoint, Sway, Prezzi.

Webinár je zameraný aj prakticky. Účastník môže komunikovať s lektorem prostredníctvom online chatu - kladenie otázok už počas priebehu webinára je vítané.

Lektor: Mgr. Slavomír Gál

Cena: 12 EUR

Primárna prevencia porúch reči v MŠ

3. februára
19:00 - 20:10

V rámci prevencie a eliminovania narušenej komunikačnej schopnosti poskytneme námety, metódy a pravidlá pri prístupe k deťom s NKS.  Ako správne vybrať hry, obrázkový materiál, knižky na čítanie, básničky. Ako ovplyvniť civilizačné vplyvy, ktoré ovplyvňujú úroveň reči u detí.  V závere  ponúkneme stručný prehľad logopedických pomôcok, materiálov, webových stránok.

Lektor: PhDr. Denisa Bödöková

Cena: 12 EUR

Aké sú predpoklady úspešnej integrácie žiaka s AS v ZŠ, SŠ

2. februára
19:00 - 20:10

 Ako porozumieť „inakosti“ žiaka s AS? Poruchy správania alebo prejavy žiaka s Aspergerovým syndrómom?  Čo môže urobiť rodič a čo pedagóg, spolužiaci? Na tieto otázky nájdete odpoveď  v prezentácii, plus príklady z praxe.

Webinár je zameraný aj prakticky. Účastník môže komunikovať s lektorkou prostredníctvom online chatu - kladenie otázok už počas priebehu webinára je vítané.  Buďte súčasťou programu, pripravte si vaše otázky a problémové prípady z praxe. Spolu sa budem snažiť hľadať riešenie.

Lektor: PhDr. Ľubomíra Dunčáková a Bc. et Bc. Diana Gerbocová

Cena: 12 EUR

IVVP pre žiaka so ŠVVP - námety pri vypracovaní

31. januára
19:00 - 20:10

V ostatnom čase narastá na základných školách počet žiakov so špecifickými výchovnovzdelávacími potrebami. Jedná sa o žiakov s vývinovými poruchami učenia, žiakov s poruchami aktivity a pozornosti ale aj o žiakov so zmyslovým, či telesným znevýhodnením. Ich vzdelávanie nesie so sebou mnohé úskalia. Jednou z možností vzdelávania žiakov s uvedenými ťažkosťami je individuálna integrácia v bežnej škole spolu so žiakmi bez špeciálnych potrieb. Je to náročný a najmä dlhodobý proces. Je preto nevyhnutné začať s jeho realizáciou v čo najkratšom čase od diagnostikovania prvotných príznakov. Je dôležité stanoviť podmienky a vypracovať pre žiaka taký plán, ktorý bude v súlade s požiadavkami výchovno-vzdelávacieho procesu a jeho diagnózy.

Lektor: Mgr. Adriana Koristeková

Cena: 12 EUR

Dramatoterapia v MŠ

27. januára
18:00 - 19:10

Webinár bude zameraný na základné informácie o dramatoterapii. Povieme si o jej pozitívnych vplyvoch  na dieťa. Ukážeme si, ako dramatoterapiu viesť. Budeme si hovoriť o konkrétnych príkladoch, ktoré môžeme využívať v materskej škole.

Lektor: Mgr. Miroslava Priatková

Cena: 12 EUR

4 567

Vzdelaných pedagógov

127

Webinárov

12

Spolupracujúcich pedagógov