Webináre | Archív

Ponúkame vzdelávanie formou online seminárov na vybrané pedagogické, špeciálno-pedagogické, psychologické, právne a ďalšie témy prednášané skúsenými odborníkmi z praxe z pohodlia Vášho domova. A to všetko z pohodlia Vášho domova.

Po náročnom pracovnom dni ponúkame online semináre, stačí sa len prihlásiť na vybraný seminár a získať cenné informácie z vybranej témy. Počas webinára je priestor na Vaše otázky, semináre sú zároveň recenzované ďalším odborníkom z praxe. Po webinári máte prístup k materiálom a možnosť opätovne si prehrať záznam.

Po absolvovaní webinára získa každý účastník osvedčenie o absolvovaní vzdelávacej akcie, online podporu na 3 mesiace a materiály k preberanej téme.

Archív webinárov

Dieťa s nesprávnou výslovnosťou – artikulačná a fonologická porucha

27. januára
19:00 - 20:10

V tomto webinári sa budeme venovať otázke narušeniu zvukovej roviny reči (dyslália). Poukážeme na artikulačné a fonologické ťažkosti v reči dieťaťa. Keďže k najčastejším odchýlkam vo  výslovnosti u detí v MŠ patrí chybná výslovnosť hlások CSZ a ČŠŽ, hlásky L a hlásky R tak si uvedieme postupy a metódy uplatňované v terapii. Ponúkneme ukážku prípravných cvičení na vyvodenie hlások, cvičenia sluchového vnímania a rozlišovania týchto hlások. Súčasťou webinára bude ukážka pracovných listov, pracovných zošitov a logopedických pomôcok pri fixácii a automatizácii týchto hlások v bežnej reči, príklady hier a aktivít pri trénovaní správnej výslovnosti.

Lektor: PhDr. Denisa Bödöková

Cena: 12 EUR

IKT nástroje a hry podporujúce motiváciu žiakov

26. januára
19:00 - 20:10

Praktické využívanie IKT je dlhodobým trendom v našej spoločnosti. Cieľom webinára je zamerať sa na možnosť používania informačno-komunikačných technológii vo výchovno-vzdelávacom procese na všetkých stupňoch škôl.  Webinár je zameraný na tvorbu Kahoot kvízov, Quizzis, a ich efektívne využitie v praxi. 

Lektor: Mgr. Slavomír Gál

Cena: 12 EUR

Edukácia závislostí na škole

26. januára
18:00 - 19:10

Vo webinári sa lektorka zameriava na to, ako podať danú problematiku zaujímavo, no popritom jej zachovať adekvátnu mieru vážnosti. Z praktických skúsenosti skupinových terapií závislých dospievajúcich poskytuje možnosti ako  primerane reagovať na mnohé konfrontačné pripomienky a otázky. Zároveň ponúka nápady pre vylepšenie komunikácie a motivácie k abstinencii. Jednotlivé praktické postupy uvádzajú návody ako identifikovať udržiavacie faktory užívania návykových látok s fokusom na jeho prevenciu.

Lektor: PhDr. Eva Baková

Cena: 12 EUR

Ako využiť rok predškoláka efektívne

25. januára
19:00 - 20:10

Čo všetko potrebuje vedieť predškolák pred nástupom do školy? Ako zvládnuť prípravu dieťaťa aj rodičov na rolu školáka? Konkrétne rady a inšpirácie pre rodičov a učiteľky v materskej škole.

Webinár je zameraný aj prakticky. Účastník môže komunikovať s lektorkou prostredníctvom online chatu - kladenie otázok už počas priebehu webinára je vítané. Buďte súčasťou programu, pripravte si vaše otázky a problémové prípady z praxe, keďže v priebehu webinára bude priestor na konzultáciu
a riešenie problémových situácií. Spolu sa budem snažiť hľadať riešenie.

Lektor: PhDr. Ľubomíra Dunčáková a Bc. et Bc. Diana Gerbocová

Cena: 12 EUR

Jazykové konverzácie zábavne a efektívne

24. januára
19:00 - 20:10

Predmet konverzácie z cudzieho jazyka býva strašiakom pre mnohých žiakov. Nedostatok slovnej zásoby a minimálna znalosť gramatiky často odrádzajú žiakov od komunikácie. Nájsť správny systém a zvoliť správnu metódu býva dosť náročné aj pre samotných učiteľov. Webinár je zameraný na praktickú realizáciu vyučovacej hodiny.

Lektor ponúkne nápady a návody, ako postupovať pri osvojení si slovnej zásoby a rozvíjaní jazykových zručností.

Lektor: Mgr. Slavomír Gál

Cena: 12 EUR

Pohybové hry a aktivity v prírode a na pobyte vonku

24. januára
18:00 - 19:10

Pohyb je nevyhnutný pre správny vývoj motoriky. Preto je nevyhnutné budovať pozitívny vzťah k pohybu a radosť zo samotného pobytu v prírode už od útleho detstva. Wo webinári si ukážeme tipy a praktické ukážky či cvičenia na rozvoj motorických schopností, koncentrácie, koordinácie pohybu (pravo-ľavej orientácie, orientácie v priestore), psychologické hry na pobyte vonku a hry na rozvoj fantázie.

Lektor: Mgr. Soňa Nemečkay

Cena: 12 EUR

IVP pre žiaka s NKS - tipy a námety pri vypracovaní

20. januára
19:00 - 20:10

Počas webinára sa oboznámime s témou Ako postupovať pri vypracovaní IVP pre žiaka s NKS (čo je obsahom IVP). Aké úľavy môže mať žiak s NKS na hodinách SJ, matematiky, cudzích jazykov, v náukových predmetoch. Zodpovieme si otázky: Aké kompenzačné pomôcky môže žiak používať? Ako žiaka hodnotiť? Ako s ním komunikovať počas vyučovania? V praktickej časti ponúkneme pomôcky pri vyučovaní – sémantické mapy, pomôcky pri učive gramatike, ukážky pracovných listov, pracovných zošitov a námety na prácu počas hodín ILI, RŠF.

Lektor: PhDr. Denisa Bödöková

Cena: 12 EUR

Nadané dieťa v škole

18. januára
18:00 - 19:10

 Nadanie je možné identifikovať u detí vo veku od 3 rokov. V tejto fáze identifikácie sú veľmi dôležití práve rodičia, pretože práve oni môžu ako prví pozorovať, že ich dieťa je odlišné a prejavuje sa netypicky vzhľadom na svoj vek a v porovnaní s rovesníkmi. V neskoršom období sa nadané dieťa prejavuje najmä školskými výkonmi. V tomto období môžu nadanie pozorovať pedagógovia. Individuálny prístup k nadaným žiakom v bežných triedach je časovo náročnejší a pre učiteľa ide o prácu, ktorá je nad rámec ich bežných príprav a povinností, tzn. je časovo náročnejší, čo sa týka prípravy učiteľa na vyučovací proces. Napriek tomu je dôležité, aby učiteľ rozvíjal a podporoval nadaného žiaka v triede.

Lektor: Mgr. Adriana Koristeková

Cena: 12 EUR

Humor vo vzdelávaní

18. januára
19:00 - 20:10

Pedagogické vedy venujú veľa pozornosti obsahu (s cieľom vybrať ho adekvátne k intelektuálnemu rozvoju žiaka) a didaktike (prispôsobiť mu formu podania). Menej sa venujú celkovému rozvoju osobnosti, tomu, ako daný predmet k nej prispieva. Žiaci vnímajú poznatky izolovane, čím vzniká výrazná priepasť najmä medzi prírodnými a humanitnými disciplínami. Vo webinári ukážeme, ako preklenúť túto priepasť vhodne voleným – neformálnym a zábavným – prístupom, využívajúcim väzby medzi predmetmi. Humor tu slúži ako „psychoterapia“ chrániaca žiakov pre psychickou únavou, dovoľujúca vidieť učebnú látku z inej perspektívy a zároveň vyjasňujúca väzby medzi – na prvý pohľad – vzdialenými pojmami.

Lektor: prof. RNDr. Jozef Hvorecký, PhD.

Cena: 12 EUR

Adaptácia dieťaťa v MŠ

18. januára
19:00 - 20:10

Aké sú prvé kroky dieťaťa v MŠ? Ako to prežíva? Ako mu pomôcť pri jeho vstupe do spoločnosti rovesníkov?  Čo môže urobiť rodič, učiteľka, ostatní...?

Na tieto otázky nájdete odpovede  v prezentácii, plus príklady z praxe.

Webinár je zameraný aj prakticky. Účastník môže komunikovať s lektorkou prostredníctvom online chatu - kladenie otázok už počas priebehu webinára je vítané.  Buďte súčasťou programu, pripravte si vaše otázky a problémové prípady z praxe, keďže v priebehu webinára bude priestor na konzultáciu a riešenie problémových situácií. Spolu sa budeme snažiť hľadať riešenie.

Lektor: PhDr. Ľubomíra Dunčáková a Bc. et Bc. Diana Gerbocová

Cena: 12 EUR

4 567

Vzdelaných pedagógov

127

Webinárov

12

Spolupracujúcich pedagógov