Webináre | Archív

Ponúkame vzdelávanie formou online seminárov na vybrané pedagogické, špeciálno-pedagogické, psychologické, právne a ďalšie témy prednášané skúsenými odborníkmi z praxe z pohodlia Vášho domova. A to všetko z pohodlia Vášho domova.

Po náročnom pracovnom dni ponúkame online semináre, stačí sa len prihlásiť na vybraný seminár a získať cenné informácie z vybranej témy. Počas webinára je priestor na Vaše otázky, semináre sú zároveň recenzované ďalším odborníkom z praxe. Po webinári máte prístup k materiálom a možnosť opätovne si prehrať záznam.

Po absolvovaní webinára získa každý účastník osvedčenie o absolvovaní vzdelávacej akcie, online podporu na 3 mesiace a materiály k preberanej téme.

Archív webinárov

Coaching ako pedagogický nástroj pre učiteľov a žiakov

17. januára
19:00 - 20:10

Coaching ako nástroj na sebarozvoj poznáme skôr z firiem a korporátov, primárne určený pre manažérov a riadiacich pracovníkov. Počas nášho webinára si ukážeme ako je možné tento nástroj uplatniť v triede, zborovni, ale aj v osobnom živote a odkryť tak potenciál pedagógov a žiakov, o ktorom možno ani oni sami netušili.  

Lektor: Mgr. Slavomír Gál

Cena: 12 EUR

Využitie projektového vyučovania v prostredí materskej školy

17. januára
18:00 - 19:10

Vo webinári sa budeme venovať významu projektového vyučovania v prostredí materskej školy. Ukážeme si praktické ukážky projektu priamo v praxi. Budeme sa venovať aktivizujúcim metódam, ktoré majú obrovský význam pre rozvoj kritického myslenia. Ukážeme si ako sa dá tvorivá dramatika vsunúť a prepojiť do výchovno-vzdelávacieho procesu.

Lektor: Mgr. Soňa Nemečkay

Cena: 12 EUR

Ako realizovať preventívno-výchovné aktivity v prostredí základnej školy

13. januára
18:00 - 19:10

Vo webinári si povieme čo sú to preventívno-výchovné programy a ako ich vhodne realizovať v prostredí základnej školy. Ukážeme si, ako môžeme vytvoriť a prispôsobiť preventívno-výchovný program pre konkrétnu triedu. Budeme si hovoriť o tom, ako postupovať pri vedení žiakov. A ukážeme si konkrétne príklady preventívno-výchovných programov vhodných pre žiakov základných škôl.

Lektor: Mgr. Miroslava Priatková

Cena: 12 EUR

Od nezmyslov k zmyslom

11. januára
19:00 - 20:10

Pre žiakov a študentov môžu aj najsamozrejmejšie poznatky vyznievať ako nezmysly – jednoducho preto, lebo im nerozumejú. Na praktických ukážkach vysvetlíme, ako (účelne vybranými) nezmyslami prilákať ich pozornosť a tým zvýšiť ich záujem dozvedieť sa o predmete viac.

V tomto prípade sa dá uvažovať aj o pokračovaní webinára, v ktorých by sme sa venovali „nezmyslom“ v oblastiach (či predmetoch) o ktoré by bol záujem zo strany učiteľov.

Lektor: prof. RNDr. Jozef Hvorecký, PhD.

Cena: 12 EUR

Mindfulness a jóga. Naučme deti pracovať so svojimi náladami.

11. januára
18:00 - 19:10

Nevieme ovládať more, zastaviť vlny, ale môžeme sa naučiť po nich surfovať. Naučme deti vnímať svoje nálady a pracovať s nimi. Ako prežiť vnútornú búrku a ako si urobiť osobnú predpoveď počasia? Čo je to špagetový test a prečo je dobré byť pozorný ako žabka? Porozprávame si o tlačidle „Pauza“, o zastavení sa a pozorovaní. Dych vie byť pomocníkom. Je vždy s nami. Hravými cvičeniami si ukážeme možnosti práce s detskými náladami.

Lektor: Ing., Bc. Ivona Končeková

Cena: 12 EUR

Žiak s poruchou autistického spektra (PAS) v praxi školstva

11. januára
19:00 - 20:10

Žiakov s diagnózou ako autizmus, Aspergerov syndróm...pribúda. Vo webinári získate vhľad do problematiky , ale najmä praktické rady, tipy ako pracovať so žiakom s PAS a ako spolupracovať
s jeho rodičmi. Čo má vedieť učiteľ/asistent učiteľa o žiakovi s PAS a prečo je to dôležité? 

Webinár je zameraný aj prakticky. Účastník môže komunikovať s lektorkou prostredníctvom online chatu - kladenie otázok už počas priebehu webinára je vítané.

Lektor: PhDr. Ľubomíra Dunčáková a Bc. et Bc. Diana Gerbocová

Cena: 12 EUR

Tresty či odmeny - prečo to nefunguje v praxi?

5. januára
18:00 - 19:10

Motiváciu v podobe pozitívneho upevňovania alebo negatívneho oslabovania vo forme trestov a odmien používame pri práci s deťmi neustále. Príde však situácia, kedy sme bezradní. Akákoľvek naša intervencia sa nám javí ako neúčinná. Čo potom? Ako postupovať? Ako zvoliť správnu odmenu? Prečo je dieťa ľahostajné voči odmene i trestu? Na podobné otázky sa v danom webinári pokúsime nájsť odpoveď:)

Lektor: PhDr. Eva Baková

Cena: 12 EUR

Rozvoj grafomotoriky u detí v MŠ

5. januára
18:00 - 19:10

Grafomotorika a jej posudzovanie v materskej škole  je  dôležitá súčasť diagnostiky pri posudzovaní nielen školskej zrelosti, ale  tvorí neoddeliteľný základ pre úspešný štart do školského prostredia.  V tomto webinári sa oboznámime s diagnostikou grafomotoriky  u detí, metódami , vývojovými fázami, kresbou a jej samotným rozvojom. Prijmite pozvanie na praktický webinár plný aktivít, názorných ukážok a hier, ktoré rozvíjajú grafomotoriku detí.

Lektor: Mgr. Denisa Maslíková

Cena: 12 EUR

Logopedická chvíľka v MŠ - rozvíjajúce aktivity

5. januára
19:00 - 20:10

Webinár poskytne stručný vhľad do vývinu reči u detí podľa rôznych vývinových období  a podľa jazykových rovín. Odkryjeme metódy a prístupy, rozvíjajúce aktivity, hry, cvičenia a námety rozčlenené taktiež podľa vývinových období (vrátane cvičení oromotoriky, prípravných cvičení na vyvodenie hlások,  rozvíjania slovnej zásoby, sluchového vnímania, fonematického uvedomovania). Súčasťou webinára bude ukážka pracovných listov, pracovných zošitov a logopedických pomôcok, vhodných pre deti v materských školách.

Lektor: PhDr. Denisa Bödöková

Cena: 12 EUR

Asistent učiteľa - praktické skúsenosti so žiakmi

4. januára
18:00 - 19:10

Zatiaľ čo sa učitelia starajú o vzdelávacie potreby žiakov školy, asistenti učiteľov sú schopní vyvinúť na nich určitý tlak a majú jedinečnú pozíciu na to, aby oslovili deti, aby zabezpečili prístup k ich lekciám. Vzhľadom na to, že často trávi čas so žiakmi aj mimo vyučovania, napríklad cez prestávky a po vyučovaní, má jedinečnú šancu nahliadnuť do ich vnímania školy, vycítiť ich problémy. Mal by vedieť odhadnúť možnosti svojich postupov, vedieť aj dobre improvizovať a rýchlo konať v nepredvídaných situáciách. Mal by byť dobrým stratégom a vo svojej práci využívať okrem iného najmä zážitkové učenie.

Lektor: Mgr. Adriana Koristeková

Cena: 12 EUR

4 567

Vzdelaných pedagógov

127

Webinárov

12

Spolupracujúcich pedagógov