Webináre | Archív

Ponúkame vzdelávanie formou online seminárov na vybrané pedagogické, špeciálno-pedagogické, psychologické, právne a ďalšie témy prednášané skúsenými odborníkmi z praxe z pohodlia Vášho domova. A to všetko z pohodlia Vášho domova.

Po náročnom pracovnom dni ponúkame online semináre, stačí sa len prihlásiť na vybraný seminár a získať cenné informácie z vybranej témy. Počas webinára je priestor na Vaše otázky, semináre sú zároveň recenzované ďalším odborníkom z praxe. Po webinári máte prístup k materiálom a možnosť opätovne si prehrať záznam.

Po absolvovaní webinára získa každý účastník osvedčenie o absolvovaní vzdelávacej akcie, online podporu na 3 mesiace a materiály k preberanej téme.

Archív webinárov

Online vzdelávanie - dokedy ešte?

29. marca
19:00 - 20:10

Pandémia COVIDu spôsobila masový nástup online vzdelávania. Brali sme ho ako nevyhnutnosť a jeho pokračovanie chápeme ako nutné zlo. Asi každý sa teší na jeho koniec.

Na druhej strane je čas pýtať sa: Zaručene zanikne po pandémii? Stratíme všetky návyky, ktoré sme počas nej získali? Vo webinári sa budeme dívať do budúcnosti optimistickejšie: Ktoré skúsenosti sa dajú efektívne využiť aj v budúcnosti a ako? Aj keď nie ste fanúšikom online vzdelávania, možno vás tieto myšlienky zaujmú – a možno vás privedú aj k ďalším nápadom. Koniec-koncov, doba internetu s odchodom pandémie neskončí.

 

Lektor: prof. RNDr. Jozef Hvorecký, PhD.

Cena: 12 EUR

Orientácia pravo-ľavá a priestorová – ako to zvláda dieťa v MŠ

29. marca
19:00 - 20:10

Každá aktivita v MŠ, hra alebo cvičenie sa sústreďuje na rozvíjanie určitej psychickej funkcie, napríklad vizuomotoriky, grafomotoriky, percepčných schopností, rozvoja reči, jazyka a komunikácie alebo matematických schopností a pod. K úspešnému zvládnutiu školy je nevyhnutná aj pravo-ľavá orientácia. Dôležité je, aby dieťa vedelo ukázať, kde je vpravo a vľavo, aj vnútorné uvedomenie si priestoru. Dieťa sa s tým stretne už na začiatku povinnej školskej dochádzky. Musí sa zorientovať nielen v priestore školy a triedy, ale aj v knihe a zošite, pri písaní aj čítaní. Preto je nevyhnutné podporovať jej rozvoj už v predškolskom veku. Povieme si rôzne námety na rozvoj orientačných schopností.

 

Lektor: Mgr. Andrea Koristeková

Cena: 12 EUR

Ako efektívne komunikovať s rodičom

28. marca
19:00 - 20:10

Vo webinári si definujeme pojem komunikácia. V praktických ukážkach sa oboznámime s vedením efektívneho rozhovoru nielen medzi pedagógom a rodičom. Ukážeme si, čomu sa v rozhovore vyvarovať a ako „dostať“ rodiča na svoju stranu, aj v prípade negatívnej kritiky. Komunikácia ma predsa ľudí spájať.

 

Lektor: Mgr. Veronika Nemčoková

Cena: 12 EUR

Time-manažment pre učiteľov v kocke

24. marca
19:00 - 20:10

Prečo má deň len 24 hodín a vyučovacia hodina len 45 minút? Prečo stále nestíham a prečo vlastne  potrebujem stihnúť viac? Aj to sú otázky, na ktoré zodpovieme počas nášho webinára.  Webinár je zameraný na to, aby sme s časom v škole aj mimo školy narábali efektívne a aby sme stíhali aj veci, ktoré inak nestíhame. Počas 70 minút ponúkneme niekoľko nástrojov na produktívne využitie času.   

Lektor: Mgr. Slavomír Gál

Cena: 12 EUR

Nesprávna výslovnosť hlások L a R

24. marca
19:00 - 20:10

V tomto webinári sa budeme venovať deťom s poruchou výslovnosti hlások L a R. Uvedieme postupy pri vyvodzovaní hlások, akým chybám sa vyhýbať pri utvrdzovaní hlások v reči.  Ponúkneme ukážku prípravných cvičení na vyvodenie hlások, cvičenia sluchového vnímania a rozlišovania týchto hlások. Súčasťou webinára bude ukážka pracovných listov, pracovných zošitov a logopedických pomôcok pri fixácii a automatizácii týchto hlások v bežnej reči, príklady hier a aktivít pri trénovaní správnej výslovnosti.

 

Lektor: PhDr. Denisa Bödöková

Cena: 12 EUR

Práca so žiakom s odlišným materinským jazykom

24. marca
19:00 - 20:10

Deti cudzincov v škole.

So znepokojením sledujeme dianie v našej susednej krajine. Myslíme na deti, rodičov, učiteľov a učiteľky a všetkých ľudí, ktorí utekajú z ohrozených častí Ukrajiny. Škola by mala príchodu nového žiaka venovať náležitú pozornosť, i keď je to niekedy veľmi ťažké, pretože žiaci – deti cudzincov väčšinou prichádzajú do školy neočakávane kedykoľvek počas školského roka. Dôležitá je spolupráca všetkých pedagogických a odborných zamestnancov školy, ale aj príprava triedneho kolektívu. Je to náročné pre všetkých, ale spoločne to zvládneme. Veríme, že naše školy na Slovensku sú otvorené všetkým deťom a žiakom, ktorých rodiny budú v našej krajine hľadať bezpečnejšie prostredie na život.

Lektor: Mgr. Andrea Koristeková

Cena: 12 EUR

Školský psychológ v MŠ, ZŠ, SŠ

23. marca
19:00 - 20:10

Mení sa pozícia, náplň práce školského psychológa v transformovanom systéme poradenstva? Ako by mohla vyzerať spolupráca medzi jednotlivými úrovňami podpory v praxi? Autorky ilustrujú na prípadovej štúdii spoluprácu jednotlivých úrovni podpory – so zameraním na pozíciu školského psychológa. V prezentácii nájdete odpoveď  na vaše otázky.

Webinár je zameraný aj prakticky. Účastník môže komunikovať s lektorkami prostredníctvom online chatu - kladenie otázok už počas priebehu webinára je vítané. 

 

Lektor: PhDr. Ľubomíra Dunčáková a Bc. et Bc. Diana Gerbocová

Cena: 12 EUR

Psychosomatika u detí

23. marca
18:00 - 19:10

Telo a psychika nefungujú oddelene – ak sa deti trápia, telo vysiela rodičom signál. Deti sa nevedia z bolesti, ktorú prežívajú pri emocionálnej záťaži, náhlych zmenách či strese vyrozprávať. Obranné mechanizmy deti vracajú do preverbálneho štádia, kedy za ne o pomoc požiada ich telo. Neriešené a dlhodobo potláčané problémy sa tak premietajú na telesnú úroveň. Webinár prezentuje základnú orientáciu v psychosomatike u detí a možnosti pomoci v školskom prostredí.

 

Lektor: PhDr. Eva Baková

Cena: 12 EUR

Rozvoj grafomotoriky u detí v MŠ

21. marca
18:00 - 19:10

Grafomotorika a jej posudzovanie v materskej škole  je  dôležitá súčasť diagnostiky pri posudzovaní nielen školskej zrelosti, ale  tvorí neoddeliteľný základ pre úspešný štart do školského prostredia.  V tomto webinári sa oboznámime s diagnostikou grafomotoriky  u detí, metódami , vývojovými fázami, kresbou a jej samotným rozvojom. Prijmite pozvanie na praktický webinár plný aktivít, názorných ukážok a hier, ktoré rozvíjajú grafomotoriku detí.

 

Lektor: Mgr. Denisa Maslíková

Cena: 12 EUR

Rozvíjanie sluchového vnímania u detí od 3-6 rokov

17. marca
19:00 - 20:10

Praktický webinár – námety a cvičenia, činností a pracovné listy rozdelené podľa vekových kategórií a jednotlivých zložiek sluchového vnímania. Prejdeme si cvičenia na vnímanie rytmu, sluchovej analýzy a syntézy, sluchovej pamäte, sluchovej figúry a pozadia. Dôraz budeme klásť na pomôcky pre predškolákov, nakoľko sluchové vnímanie je jedným z dôležitých predpokladov osvojenia  si písania aj čítania.

 

Lektor: PhDr. Denisa Bödöková

Cena: 12 EUR

4 567

Vzdelaných pedagógov

127

Webinárov

12

Spolupracujúcich pedagógov