Webináre | Archív

Ponúkame vzdelávanie formou online seminárov na vybrané pedagogické, špeciálno-pedagogické, psychologické, právne a ďalšie témy prednášané skúsenými odborníkmi z praxe z pohodlia Vášho domova. A to všetko z pohodlia Vášho domova.

Po náročnom pracovnom dni ponúkame online semináre, stačí sa len prihlásiť na vybraný seminár a získať cenné informácie z vybranej témy. Počas webinára je priestor na Vaše otázky, semináre sú zároveň recenzované ďalším odborníkom z praxe. Po webinári máte prístup k materiálom a možnosť opätovne si prehrať záznam.

Po absolvovaní webinára získa každý účastník osvedčenie o absolvovaní vzdelávacej akcie, online podporu na 3 mesiace a materiály k preberanej téme.

Archív webinárov

Tvorba spoľahlivých testov

9. novembra
19:00 - 20:10

Jedným zo základných spôsobov overovania vedomostí je testovanie. Vytvárať testy, ktoré poskytnú reálny obraz o vedomostiach skúšaného nie je jednoduché. Dôležité je, aby test bol objektívny, nie príliš ľahký ani príliš ťažký a teda (zo štatistického pohľadu) rozvrstvil odpovedajúcich v súlade s ich poznatkami.

V webinári sa budeme venovať jednak typom testovacích úloh, pričom vysvetlíme ich výhody a nevýhody, jednak ich správnemu zostavovaniu, aby nedošlo k „predčasnému prezradeniu“ odpovede či naopak k znejasňovaniu výberu správnej alternatívy. Vysvetľovanie bude postavené na ukážkach správnych aj nesprávnych zadaní testov.

Lektor: prof. RNDr. Jozef Hvorecký, PhD.

Cena: 12 EUR

Máte doma nadané dieťa?

8. novembra
19:00 - 20:10

Vo webinári si priblížime osobitosti nadaného žiaka v triede aj doma. Webinár je určený tak pre pedagógov, ako aj pre rodičov nadaných detí. Povieme si ako rozpoznať nadané dieťa a ako s ním efektívne pracovať, aby sa na vyučovaní nenudilo a aby sme podporili to, čo ho zaujíma.

Lektor: Mgr. Adriana Koristeková

Cena: 12 EUR

Testy školskej zrelosti

4. novembra
18:00 - 19:10

Medzi najvýznamnejšie vývinové obdobia pre dieťaťa je práve nástup do školy. Dieťa opúšťa svet hier a malo by sa prispôsobiť povinnostiam a novému životu v novom kolektíve. Škola predstavuje pre dieťa situáciu, v ktorej sa uplatňuje predovšetkým svojim výkonom a podľa neho sa mu dostáva ocenenia. Preto je dôležité, aby malo od začiatku všetky predpoklady k dobrému výkonu. Problémy, alebo zlyhanie hneď na začiatku školskej dochádzky dieťa demotivujú, môžu  narušiť jeho sebavedomie a poznačiť tak celú školskú dráhu a jeho osobnosť . Preto pred  nástupom do školy je potrebné zhodnotiť celkovú úroveň dieťaťa a následne zvážiť jeho vyspelosť vo všetkých oblastiam, ktorým sa budeme bližšie venovať vo webinári.

Webinár je zameraný aj prakticky. Účastník môže komunikovať s lektorkou prostredníctvom online chatu - kladenie otázok už počas priebehu webinára je vítané.

Lektor: Mgr. Denisa Maslíková

Cena: 12 EUR

IKT nástroje a hry podporujúce motiváciu žiakov

4. novembra
19:00 - 20:10

Praktické využívanie IKT je dlhodobým trendom v našej spoločnosti. Cieľom webinára je zamerať sa na možnosť používania informačno-komunikačných technológii vo výchovno-vzdelávacom procese na všetkých stupňoch škôl.  Webinár je zameraný na tvorbu Kahoot kvízov, Quizzis, a ich efektívne využitie v praxi. 

Lektor: Mgr. Slavomír Gál

Cena: 12 EUR

Ako vybudovať zdravé sebavedomie u detí?

28. októbra
19:00 - 20:10

Ak chceme ako človek efektívne fungovať v dnešnom svete a budovať si pozitívne vzťahy, potrebujeme mať najmä pozitívny vzťah k sebe samému. Preto je veľmi dôležité zamerať sa na budovanie zdravého sebavedomia a sebaobrazu už od ranného detstva. Webinár nám ukáže ako sa u dieťaťa vyvíjajú psychické funkcie a načo sa ako rodičia  a učitelia máme v jednotlivých obdobiach zamerať, ak chceme vychovať dieťa so zdravým sebavedomím. Pedagógom pomôžu aj konkrétne aktivity využiteľné pre celé triedy.

Lektor: Mgr. Veronika Nemčoková

Cena: 12 EUR

Spolupráca asistenta pedagóga s pedagógom

27. októbra
19:00 - 20:10

Online vzdelávací webinár predstaví konkrétne formy spolupráce pedagóga a asistenta pedagóga. Lektorka ponúka účastníkom možnosť zapojiť sa do diskusie a zdieľať svoje skúsenosti formou online chatu. Prezentuje kľúčové podmienky pre vhodné nastavenie spolupráce medzi učiteľom a pedagogickým asistentom

Lektor: PhDr. Ľubomíra Dunčáková

Cena: 12 EUR

Klíma školy a klíma triedy

26. októbra
19:00 - 20:10

Klíma školy slúži ako charakteristika konkrétneho školského prostredia. V literatúre býva často vymedzená aj ako atmosféra školy, prostredie školy, duch školy.

Sotva by niekto chcel pôsobiť na škole, ktorá nemá svojho ducha. Cieľom webinára je pozrieť sa na tento pojem bližšie: vedieť ho analyzovať v konkrétnych podmienkach, chápať jeho význam pre školu, žiakov a rodičov, ale aj pre reputáciu školy. Naznačíme aj možnosti „merania“ kvality klímy školy, resp. triedy. Po webinári bude učiteľ resp. riaditeľ schopný sám posúdiť vhodnosť školskej alebo triednej klímy a spraviť kroky na jej zlepšenie.

Lektor: prof. RNDr. Jozef Hvorecký, PhD.

Cena: 12 EUR

Projektový manažment pre učiteľov a žiakov v kocke

25. októbra
19:00 - 20:10

Mnohým pedagógom pri slove „projekt“ naskakuje husia koža a okrem pozitívnej zmeny za ním vidia väčšinou kopec papierovačiek a problémov. Ako sa vyhnúť projektovej apatii a ako nastaviť proces riadenia projektu tak, aby z neho mali radosť učitelia aj žiaci už počas jeho realizácie – na to ponúkne odpoveď webinár, ktorý ponúkne stručný a jasný návod ako úspešne zvládnuť nástrahy projektového manažmentu.

Lektor: Mgr. Slavomír Gál

Cena: 12 EUR

Skupinová práca s triedou

25. októbra
19:00 - 20:10

Webinár je zameraný na prácu pedagóga so školskou triedou. Povieme si v ňom, čo je to skupinová práca. Predstavíme si vedenie skupiny. Povieme si o dôležitosti skupinovej dynamiky. Naučíme sa efektívne pracovať s triedou so zameraním na zlepšenie vzťahov v triedach.

Lektor: Mgr. Miroslava Priatková

Cena: 12 EUR

Žiak s narušenou komunikačnou schopnosťou na 1.stupni ZŠ

21. októbra
19:00 - 20:10

Počas webinára poukážeme na jazykové deficity u žiakov s poruchou výslovnosti, s narušeným vývinom reči. Budeme sa venovať námetom a konkrétnym cvičeniam na rozvíjanie týchto deficitov podľa jednotlivých jazykových rovín (lexikálno-sémantickej, morfologicko-syntaktickej, foneticko-fonologickej), súčasťou budú aj pracovné listy a zošity pre žiakov  1. stupňa s NKS (fixácia hlásky R, diferenciácia sykaviek v písanom texte, texty na precvičovanie sykaviek). V závere webinára ponúkneme odporúčania pre pedagógov počas výchovno-vzdelávacieho procesu pri prístupe k žiakom s NKS, pri klasifikácii a ich hodnotení.

Lektor: PhDr. Denisa Bödöková

Cena: 12 EUR

4 567

Vzdelaných pedagógov

127

Webinárov

12

Spolupracujúcich pedagógov