Webináre | Archív

Ponúkame vzdelávanie formou online seminárov na vybrané pedagogické, špeciálno-pedagogické, psychologické, právne a ďalšie témy prednášané skúsenými odborníkmi z praxe z pohodlia Vášho domova. A to všetko z pohodlia Vášho domova.

Po náročnom pracovnom dni ponúkame online semináre, stačí sa len prihlásiť na vybraný seminár a získať cenné informácie z vybranej témy. Počas webinára je priestor na Vaše otázky, semináre sú zároveň recenzované ďalším odborníkom z praxe. Po webinári máte prístup k materiálom a možnosť opätovne si prehrať záznam.

Po absolvovaní webinára získa každý účastník osvedčenie o absolvovaní vzdelávacej akcie, online podporu na 3 mesiace a materiály k preberanej téme.

Archív webinárov

Kariérové poradenstvo pre žiakov ZŠ, SŠ, žiakov so špecifickými výchovno – vzdelávacími potrebami (ŠVVP)

16. júna
19:00 - 20:10

Webinár zoznámi účastníkov s problematikou ako realizovať KP so žiakmi ZŠ, SŠ, so žiakmi so ŠVVP – úskalia práce, konkrétne postupy, kazuistiky  - skúsenosti od autorky programov.

Seminár je zameraný aj prakticky. Účastník môže komunikovať s lektorkou prostredníctvom online chatu.

Lektor: PhDr. Ľubomíra Dunčáková a Bc. et Bc. Diana Gerbocová

Cena: 12 EUR

Žiak a dieťa s narušenou komunikačnou schopnosťou v praxi

15. júna
19:00 - 20:10

Žiakov s poruchami reči pribúda. Vo webinári získate vhľad do problematiky , ale najmä praktické rady, tipy ako pracovať so žiakom s NKS a ako spolupracovať s jeho rodičmi. Čo všetko označujeme NKS? V ktorom veku dieťaťa je potrebné vyhľadať logopéda a čo ďalej? Čo môže/má robiť rodič? Ako sa NKS prejavuje v školskom výkone a čo môže/má robiť učiteľ/škola?

Seminár je interaktívny. Účastník môže komunikovať s lektorkou prostredníctvom online chatu –reakcie a kladenie otázok už počas priebehu webinára je vítané.

Webinár je určený pre pedagogických pracovníkov a ďalších záujemcov o prednášané témy.

Lektor: PhDr. Ľubomíra Dunčáková a Bc. et Bc. Diana Gerbocová

Cena: 12 EUR

Rozvíjanie rytmického cítenia prostredníctvom pohybu

15. júna
18:00 - 19:10

Vo webinári si ukážeme hry a aktivity zamerané na podporu rytmického cítenia, predstavíme si rôzne hudobno-pohybové hry s využitím rôznych pomôcok. Predstavíme si jednoduchú a praktickú pomôcku, ktorá deťom uľahčí naučiť sa jednoduchšie či zložitejšie tanečné choreografie.

 

Lektor: Mgr. Soňa Nemečkay

Cena: 12 EUR

Námety a tipy pri vypracovaní IVP pre žiaka s NKS

14. júna
19:00 - 20:10

Počas webinára sa oboznámime s témou Ako postupovať pri vypracovaní IVP pre žiaka s NKS (čo je obsahom IVP). Aké úľavy môže mať žiak s NKS na hodinách SJ, matematiky, cudzích jazykov, v náukových predmetoch. Zodpovieme si otázky: Aké kompenzačné pomôcky môže žiak používať? Ako žiaka hodnotiť? Ako s ním komunikovať počas vyučovania? V praktickej časti ponúkneme pomôcky pri vyučovaní – sémantické mapy, pomôcky pri učive gramatike, ukážky pracovných listov, pracovných zošitov a námety na prácu počas hodín ILI, RŠF.

Lektor: PhDr. Denisa Bödöková

Cena: 12 EUR

Ako správne pripraviť a vyhodnotiť IVVP žiaka

14. júna
19:00 - 20:10

V ostatnom čase narastá na základných školách počet žiakov so špecifickými výchovnovzdelávacími potrebami. Jedná sa o žiakov s vývinovými poruchami učenia, žiakov s poruchami aktivity a pozornosti ale aj o žiakov so zmyslovým, či telesným znevýhodnením. Ich vzdelávanie nesie so sebou mnohé úskalia. Jednou z možností vzdelávania žiakov s uvedenými ťažkosťami je individuálna integrácia v bežnej škole spolu so žiakmi bez špeciálnych potrieb. Je to náročný a najmä dlhodobý proces. Je preto nevyhnutné začať s jeho realizáciou v čo najkratšom čase od diagnostikovania prvotných príznakov. Je dôležité stanoviť podmienky a vypracovať pre žiaka taký plán, ktorý bude v súlade s požiadavkami výchovno-vzdelávacieho procesu a jeho diagnózy.

Lektor: Mgr. Andrea Koristeková

Cena: 12 EUR

Ako zvládať špecifické poruchy učenia

13. júna
18:00 - 19:10

Webinár je zameraný na špecifické poruchy učenia – dyslexiu, dysgrafiu, dysortografiu. Budeme si v ňom hovoriť, ako pomôcť žiakom zvládať tieto poruchy učenia nielen v škole, ale aj v domácom prostredí. Povieme si, ako môže rodič pomáhať svojmu dieťaťu napredovať a zvládať učivo aj so svojimi špecifickými poruchami učenia.

Lektor: Mgr. Miroslava Priatková

Cena: 12 EUR

Ako zvládať stres v role učiteľa

13. júna
18:00 - 19:10

Stres, záťažové situácie, psychická a fyzická vyčerpanosť až  burnout efekt  známi aj ako syndróm vyhorenia. Toto všetko a ešte oveľa viac vplýva na osobnosť pedagóga. Ako tomuto všetkému predchádzať, rady, typy, nápady na  ochranu svojej  osobnosti nájdete vo webinári. 

Lektor: Mgr. Denisa Maslíková

Cena: 12 EUR

Reč dieťaťa s mentálnym postihnutím

9. júna
19:00 - 20:10

Deti s mentálnym postihnutím a ich vývin reči, jeho úskalia, vplyv stupňa a formy mentálnej retardácie na reč. Reč dieťaťa z pohľadu všetkých jazykových rovín. Princípy rozvíjania reči - špecifiká logopedickej starostlivosti – námety, cvičenia a hry, pomôcky, pracovné listy pri rozvíjaní reči mentálne postihnutých detí aj počas vyučovacích hodín ILS, ILI.

 

Lektor: PhDr. Denisa Bödöková

Cena: 12 EUR

Čo by mal vedieť predškolák?

8. júna
19:00 - 20:10

Určite to nie je čítanie a písanie, na to je priestor v 1. ročníku ZŠ. Predškolský vek je charakteristický zápisom a vstupom do základnej školy. Toho, čo by mal predškolák zvládnuť, nie je vôbec málo. Na webinári sa budeme zaoberať zručnosťami a schopnosťami, ktoré by mal ovládať a v neposlednom rade aj kognitívnymi procesmi či jemnou a hrubou motorikou. Povieme si, čo ovplyvňuje školskú zrelosť a pripravenosť dieťaťa na školu a uvedieme školské predpoklady detí pred vstupom do ZŠ v oblasti priestorového vnímania, predmatematických predstáv, zrakovej, sluchovej, sociálnej a emocionálnej zrelosti.    
Webinár je určený najmä pre učiteľov v MŠ, špeciálnych pedagógov a rodičov detí predškolského veku.

Lektor: Mgr. Stanislava Slováková

Cena: 12 EUR

Špecifiká detí zo SZP, a ako s nimi pracovať.

7. júna
19:00 - 20:10

Ak chceme dosiahnuť zlepšenie výchovno-vzdelávacích výsledkov u rómskych a sociálne znevýhodnených detí, je vhodné zvoliť systémový, inkluzívny a multidisciplinárny  prístup, ktorý predpokladá úzku spoluprácu všetkých  odborných a pedagogických zamestnancov ktorí môžu prispieť k skvalitneniu výchovno-vzdelávacieho procesu v škole.  Vo webinári si priblížime špecifiká detí zo SZP, to prečo v škole často zlyhávajú, a najmä to, ako im pomôcť.

 

Lektor: Mgr. Veronika Nemčoková

Cena: 12 EUR

4 567

Vzdelaných pedagógov

127

Webinárov

12

Spolupracujúcich pedagógov