Webináre | Archív

Ponúkame vzdelávanie formou online seminárov na vybrané pedagogické, špeciálno-pedagogické, psychologické, právne a ďalšie témy prednášané skúsenými odborníkmi z praxe z pohodlia Vášho domova. A to všetko z pohodlia Vášho domova.

Po náročnom pracovnom dni ponúkame online semináre, stačí sa len prihlásiť na vybraný seminár a získať cenné informácie z vybranej témy. Počas webinára je priestor na Vaše otázky, semináre sú zároveň recenzované ďalším odborníkom z praxe. Po webinári máte prístup k materiálom a možnosť opätovne si prehrať záznam.

Po absolvovaní webinára získa každý účastník osvedčenie o absolvovaní vzdelávacej akcie, online podporu na 3 mesiace a materiály k preberanej téme.

Archív webinárov

Odmeny a tresty vo vyučovacom procese

30. júna
19:00 - 20:10

 Motivácia má vo vyučovacom procese svoje nenahraditeľné miesto. Odmeny a tresty už v minulosti tvorili jej podstatnú časť. Webinár je zameraný na to zistiť, ktoré formy odmien a trestov sú efektívne, a ktorým by sa mal učiteľ vyhýbať. Metóda „cukra a biču“ už dávno nie je to jedinou „motivačnou“ metódou, a webinár ukáže aj iné spôsoby ako žiaka posúvať ďalej.   

Webinár je zameraný aj prakticky. Účastník môže komunikovať s lektorkou prostredníctvom online chatu - kladenie otázok už počas priebehu webinára je vítané.

Lektor: Mgr. Slavomír Gál

Cena: 12 EUR

Jazykové konverzácie zábavne a efektívne

29. júna
19:00 - 20:10

Predmet konverzácie z cudzieho jazyka býva strašiakom pre mnohých žiakov. Nedostatok slovnej zásoby a minimálna znalosť gramatiky často odrádzajú žiakov od komunikácie. Nájsť správny systém a zvoliť správnu metódu býva dosť náročné aj pre samotných učiteľov. Webinár je zameraný na praktickú realizáciu vyučovacej hodiny.

Lektor ponúkne nápady a návody, ako postupovať pri osvojení si slovnej zásoby a rozvíjaní jazykových zručností.

Lektor: Mgr. Slavomír Gál

Cena: 12 EUR

Ako vybudovať zdravé sebavedomie u detí?

28. júna
19:00 - 20:10

Ak chceme ako človek efektívne fungovať v dnešnom svete a budovať si pozitívne vzťahy, potrebujeme mať najmä pozitívny vzťah k sebe samému. Preto je veľmi dôležité zamerať sa na budovanie zdravého sebavedomia a sebaobrazu už od ranného detstva. Webinár nám ukáže ako sa u dieťaťa vyvíjajú psychické funkcie a načo sa ako rodičia  a učitelia máme v jednotlivých obdobiach zamerať, ak chceme vychovať dieťa so zdravým sebavedomím. Pedagógom pomôžu aj konkrétne aktivity využiteľné pre celé triedy.

Lektor: Mgr. Veronika Nemčoková

Cena: 12 EUR

Diagnostika grafomotorických porúch

23. júna
18:00 - 19:10

Grafomotorika a jej posudzovanie je dôležitou súčasťou diagnostiky pri posudzovaní školskej zrelosti. Diagnostika v poradenskej práci považuje zoznámenie sa detí s novými, zaujímavými činnosťami, ktoré vytvárajú priestor pre vlastnú hru, sebarealizáciu, rozvoj fantázie, kreativity, rozumového poznania ako saturáciu prirodzených potrieb dieťaťa. Webinár je zameraný na význam grafomotoriky v predškolskej diagnostike s dôrazom na predškolský vek. Zameriame sa na diagnostické metódy v predškolskom vzdelávaní a na vývojové fázy výtvarného prejavu a grafomotoriky, čo je to dysgrafia a aký je rozdiel medzi pohlaviami  grafomotorických poruchách a ich diagnostikovaní. Webinár je určený pre pedagógov v predprimárnych zariadeniach.

 

Lektor: Mgr. Stanislava Slováková

Cena: 12 EUR

Žiak s dyslexiou na základnej škole – metódy ako s ním pracovať?

22. júna
19:00 - 20:10

Online vzdelávací webinár predstaví dyslexiu trochu z iného uhla, lektorka ponúka účastníkom možnosť zapojiť sa do diskusie a zdieľať svoje skúsenosti formou online chatu. Prezentuje využiteľné metódy v praxi, ktoré môžu pedagógovia využiť pri vzdelávaní žiakov so špecifickými poruchami.

 

Lektor: PhDr. Ľubomíra Dunčáková a Bc. et Bc. Diana Gerbocová

Cena: 12 EUR

Vizuomotorika, grafomotorika, hrubá motorika a ako ju rozvíjať:

22. júna
19:00 - 20:10

Motorické schopnosti majú súvis so všetkými ostatnými oblasťami vývinu. Ak dieťa zlyháva v oblasti hrubej motoriky, môžeme predpokladať, že v období zaškolenia sa u neho prejavia rôzne čiastkové oslabenia naznačujúce ťažkosti v učení. Hrubá motorika dovoľuje deťom objavovať svet okolo nich, manipulovať s predmetmi a osamostatňovať sa. Rozvíja sa pri prirodzenom pohybe alebo športe. Vo webinári sa zameriame na praktické ukážky rozvoja hrubej motoriky a grafomotoriky. 

 

Lektor: Mgr. Veronika Nemčoková

Cena: 12 EUR

Pohybové hry, aktivity a cvičenia pre deti

21. júna
18:00 - 19:10

Vo webinári si ukážeme hry a aktivity zamerané na podporu pohybu. Predstavíme si zaujímavé a inovatívne prístupy vo vzdelávacej oblasti. Zdravie a pohyb a predvedieme si konkrétne cviky a cvičenia pre deti predškolského veku.

 

Lektor: Mgr. Soňa Nemečkay

Cena: 12 EUR

Diagnostika školskej zrelosti

20. júna
18:00 - 19:10

Školská zrelosť súvisí s dieťaťom, ktoré plní povinné predprimárne vzdelávanie a počas tohto obdobia sa pripravuje na vstup do základnej školy a zároveň je jeho podmienkou. Aby dokázala zvládať všetky situácie, musí byť vyspelé a zrelé po emocionálnej stránke, mentálnej a telesnej stránke. Počas webinára sa zameriame na školskú zrelosť, pedagogickú diagnostiku, pripravenosť dieťaťa na vstup do školy, testovanie školskej zrelosti a na záver poskytneme námety a inšpirácie pre učiteľov materských škôl, pre ktorých je tento webinár určený.

 

Lektor: Mgr. Stanislava Slováková

Cena: 12 EUR

Dramatoterapia v MŠ

20. júna
18:00 - 19:10

Webinár bude zameraný na základné informácie o dramatoterapii. Povieme si o jej pozitívnych vplyvoch  na dieťa. Ukážeme si, ako dramatoterapiu viesť. Budeme si hovoriť o konkrétnych príkladoch, ktoré môžeme využívať v materskej škole.

 

Lektor: Mgr. Miroslava Priatková

Cena: 12 EUR

Rozvíjanie reči dieťaťa vo veku 3-4 rokov

16. júna
19:00 - 20:10

Webinár určený pre učiteľov MŠ, rodičov s témou reč dieťaťa vo veku 3-4 rokov z pohľadu všetkých jazykových rovín. Úskalia a komunikačné stratégie na rozvíjanie reči v tomto období. Praktická časť - námety, hry a logopedické pomôcky vhodné pri práci s dieťaťom v MŠ. 

 

Lektor: PhDr. Denisa Bödöková

Cena: 12 EUR

4 567

Vzdelaných pedagógov

127

Webinárov

12

Spolupracujúcich pedagógov