Webináre

Ponúkame vzdelávanie formou online seminárov na vybrané pedagogické, špeciálno-pedagogické, psychologické, právne a ďalšie témy prednášané skúsenými odborníkmi z praxe z pohodlia Vášho domova. A to všetko z pohodlia Vášho domova.

Po náročnom pracovnom dni ponúkame online semináre, stačí sa len prihlásiť na vybraný seminár a získať cenné informácie z vybranej témy. Počas webinára je priestor na Vaše otázky, semináre sú zároveň recenzované ďalším odborníkom z praxe. Po webinári máte prístup k materiálom a možnosť opätovne si prehrať záznam.

Po absolvovaní webinára získa každý účastník osvedčenie o absolvovaní vzdelávacej akcie, online podporu na 3 mesiace a materiály k preberanej téme.

KATEGORIE:

Špeciálno pedagogické témy Psychologické témy Pedagogické témy

Všetky webináre

Neformálne vzdelávanie v škole i mimo nej

13. mája
18:00 - 19:10

Neformálne vzdelávanie (NV) je typ organizovaných výchovno-vzdelávacích aktivít, ktoré mladým ľuďom ponúkajú zámerný rozvoj životných skúseností, zručností a postojov, založených na systéme hodnôt.  Pozitívne dopĺňa získané vedomosti z formálneho vzdelávania (FV). Nie je ukončené žiadnym oficiálnym dokladom, ale na oplátku ponúka študentom získanie nových vedomostí, zručností a postojov, ktoré môžu využiť v rôznych životných situáciách v súčasnosti alebo aj v budúcnosti. Povieme si viac o možnostiach prepojenia NV a FV, pozitíva i negatíva. Uvediem praktické príklady, ktoré môžete využiť na hodinách v škole ale aj v domácom prostredí. Už teraz sa na všetkých teším!

Lektor: Mgr. Peter Kolesík

Cena: 12 EUR

Hra ako podpora pozitívnych vzťahov v triede

13. mája
19:00 - 20:10

Vo webinári  si povieme o dôležitosti hier pri vytváraní pozitívnych vzorcoch správania sa žiakov v triede. Budeme si hovoriť o konkrétnych hrách, ktoré rozvíjajú pozornosť, empatiu, spolupatričnosť. Predstavíme si hry, ktoré zmierňujú agresivitu u žiakov i tie, ktoré im pomôžu k sústredenosti a rozvíjajú pamäť.

Lektor: Mgr. Miroslava Priatková

Cena: 12 EUR

Kritické myslenie

14. mája
19:00 - 20:10

Kritické myslenie sa vyznačuje nasledujúcimi vlastnosťami:

·        KredibilitaOverenie pôvodu zdroja informáciejeho uznávanie ďalšími dôveryhodnými zdrojmi, jeho opakovaná spoľahlivosť

·        AnalyzovateľnosťOpis získania podkladov a tvorby záverov, ktorý je dostatočne detailný na to, aby ho bolo možné replikovať

·        TransparentnosťŽiadne dáta a postupy sa nevynechávajú ani nezatajujú (napríklad preto, lebo nesedia do schémy)

·        UžitočnosťRozširuje naše poznanie a dennú prax

Už Sokrates vedel, že prítomnosť (či absencia) sa najlepšie posilňujú počas dialógu, v ktorom si partneri vymieňajú a dopĺňajú svoje poznatky a odhaľujú ich slabiny. Vo webinári sa budeme venovať tomu, ako ich rozvíjať prostredníctvom sokratovského dialógu, a jednak upozorníme na skutočnosť, že samotné kritické myslenie nie je všemocnou zbraňou, ktorá zabráni všetkým spoločenským nedostatkom.

Na príkladoch ukážeme, ako sa dá kritické myslenie rozvíjať prostredníctvom dialógu v školských a mimoškolských podmienkach.

Lektor: prof. RNDr. Jozef Hvorecký, PhD.

Cena: 12 EUR

Protistresové zručnosti nielen pre deti

15. mája
18:00 - 19:10

Praktické tipy ako trénovať počas bežného dňa protistresové zručnosti. Veďme deti ku zodpovednosti za svoje správanie. Deti sa môžu naučiť vnímať svoje napätie a nájsť uvoľnenie v sebe. Spoznávanie svojich možnosti môže byť zábava.

 

Lektor: Ing. Bc. Ivona Mokcsay Končeková

Cena: 12 EUR

Predčitateľská gramotnosť ako spôsob učenia hrou

15. mája
19:00 - 20:10

Predčitateľská gramotnosť, inak povedané aj fáza rannej gramotnosti sa rozvíja skôr ako sa deti naučia čítať a písať. Materinský jazyk jazyk deti spoznávajú od narodenia v domácom prostredí, v materskej škole i v ďalších stupňoch vzdelávania. Môže mať podobu hovorenej reči – básničky, rečňovanky, piesne alebo písanej – práca s knihou, časopismi, atď. Adekvátnym spôsobom reaguje na písmená, číslice, obrázky, ale aj na graficky spracovaný text. Existuje niekoľko spôsobov ako u detí podnecovať rozvoj predčitateľskej gramotnosti, ktorá je dôležitá pre úspešný štart v škole. Konkrétne námety na aktivity si predstavíme počas webináru, ktorý bude mať najmä praktický charakter.
Webinár je určený pre rodičov, učiteľov materských škôl, pedagogických asistentov, vychovávateľov, príp. učiteľov v 1. ročníku ZŠ.

Lektor: Mgr. Stanislava Slováková

Cena: 12 EUR

IVP pre žiaka so ŠVVP - námety pri vypracovaní

16. mája
19:00 - 20:10

V ostatnom čase narastá na základných školách počet žiakov so špecifickými výchovnovzdelávacími potrebami. Jedná sa o žiakov s vývinovými poruchami učenia, žiakov s poruchami aktivity a pozornosti ale aj o žiakov so zmyslovým, či telesným znevýhodnením. Ich vzdelávanie nesie so sebou mnohé úskalia. Jednou z možností vzdelávania žiakov s uvedenými ťažkosťami je individuálna integrácia v bežnej škole spolu so žiakmi bez špeciálnych potrieb. Je to náročný a najmä dlhodobý proces. Je preto nevyhnutné začať s jeho realizáciou v čo najkratšom čase od diagnostikovania prvotných príznakov. Je dôležité stanoviť podmienky a vypracovať pre žiaka taký plán, ktorý bude v súlade s požiadavkami výchovno-vzdelávacieho procesu a jeho diagnózy.

Lektor: Mgr. Andrea Koristeková

Cena: 12 EUR

Spoznajme a zabavme sa pri hľadaní exotických zvierat

20. mája
18:00 - 19:10

Ukážeme si ako sa dá pripraviť táto téma pútavo, zmysluplne a zaujímavo. Každý účastník získa didaktický materiál ako súčasť webináru.

 

Lektor: Mgr. Soňa Nemečkay

Cena: 12 EUR

Krízová intervencia v škole

20. mája
18:00 - 19:10

 Webinár sa bude zaoberať stratégiami a postupmi krízovej intervencie, ktoré môžu učitelia a učiteľky využiť na poskytnutie okamžitej podpory a pomoci pri zvládaní rôznych druhov kríz u žiakov a žiačok. Okrem iného sa zameriame napríklad aj na zvládanie suicidálneho správania, či panických atakov.

 

Lektor: Mgr. Patrícia Gajdošociová

Cena: 12 EUR

Diagnostika grafomotorických porúch

21. mája
19:00 - 20:10

Grafomotorika a jej posudzovanie je dôležitou súčasťou diagnostiky pri posudzovaní školskej zrelosti. Diagnostika v poradenskej práci považuje zoznámenie sa detí s novými, zaujímavými činnosťami, ktoré vytvárajú priestor pre vlastnú hru, sebarealizáciu, rozvoj fantázie, kreativity, rozumového poznania ako saturáciu prirodzených potrieb dieťaťa. Webinár je zameraný na význam grafomotoriky v predškolskej diagnostike s dôrazom na predškolský vek. Zameriame sa na diagnostické metódy v predškolskom vzdelávaní a na vývojové fázy výtvarného prejavu a grafomotoriky, čo je to dysgrafia a aký je rozdiel medzi pohlaviami  grafomotorických poruchách a ich diagnostikovaní. Webinár je určený pre pedagógov v predprimárnych zariadeniach.

Lektor: Mgr. Stanislava Slováková

Cena: 12 EUR

Klíma triedy v ZŠ

22. mája
18:00 - 19:10

Stručná charakteristika klímy triedy, práca s triednym učiteľom, práca so skupinou, rozvíjanie pozitívnej klímy triedy – typy a triky z praxe. Ukážka aktivít na vytváranie a budovanie pozitívnej klímy triedy. Úskalia pozitívnej klímy triedy. Kazuistika z praxe.

Lektor: Mgr. Dominika Spodniaková

Cena: 12 EUR

4 567

Vzdelaných pedagógov

127

Webinárov

12

Spolupracujúcich pedagógov