Webináre | Archív

Ponúkame vzdelávanie formou online seminárov na vybrané pedagogické, špeciálno-pedagogické, psychologické, právne a ďalšie témy prednášané skúsenými odborníkmi z praxe z pohodlia Vášho domova. A to všetko z pohodlia Vášho domova.

Po náročnom pracovnom dni ponúkame online semináre, stačí sa len prihlásiť na vybraný seminár a získať cenné informácie z vybranej témy. Počas webinára je priestor na Vaše otázky, semináre sú zároveň recenzované ďalším odborníkom z praxe. Po webinári máte prístup k materiálom a možnosť opätovne si prehrať záznam.

Po absolvovaní webinára získa každý účastník osvedčenie o absolvovaní vzdelávacej akcie, online podporu na 3 mesiace a materiály k preberanej téme.

Archív webinárov

Efektívne učenie o prírode pomocou prírodných aktivít

1. februára
18:00 - 19:10

Vo webinári si povieme o koncepte plynulého učenia, ktoré pomáha viesť žiakov a žiačky k aktívnemu vnímaniu prírodného sveta, úcte k nemu a rýchlejšiemu zapamätaniu si poznatkov formou priameho zážitku s prírodou. Webinár ale bude v prvom rade pozostávať z množstva aktivít, ktoré obohatia pobyt so žiakmi a žiačkami vonku.

 

Lektor: Mgr. Patrícia Gajdošociová

Cena: 12 EUR

Zákon o PZ/OZ pre pedagógov a vedúcich pedagogických pracovníkov materských škôl

31. januára
18:00 - 19:10

 Každý pedagóg, vrátane vedúcich riadiacich pracovníkov materských škôl, by mal mať v zákone o pedagogických zamestnancoch (138/2019 Z.z. o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov) aktuálny prehľad o zmenách a ovládať správnu orientáciu. Samotná orientácia je v zákone často krát problémom a nesprávne pochopenie informácií. Preto, sa nie vždy dokážeme v tomto zákone bezproblémovo zorientovať. Na webinári, ktorý je spracovaný jednoduchou a praktickou formou sa budeme venovať pracovno-právnym vzťahom, profesijnému rozvoju, aktualizačnému/inovačnému vzdelávaniu, atestáciám a hlavným zmenám v zákone od 01.01.2022. Počas webináru môžu účastníci klásť lektorke otázky týkajúce sa danej témy, ku ktorým sa v závere webináru vyjadrí a odpovie. Webinár je určený pre všetkých vedúcich riadiacich pracovníkov materských škôl (riaditeľov i zástupcov riaditeľov) a pre všetkých pedagogických a odborných zamestnancov materských škôl.

Lektor: Mgr. Stanislava Slováková

Cena: 12 EUR

Vzdelávanie žiaka s PAS

31. januára
19:00 - 20:10

Aké sú predpoklady úspešnej integrácie žiaka s PAS? Čo rozumieme pod „inakosťou“ jedinca s PAS? Poruchy správania alebo prejavy žiaka s Aspergerovým syndrómom?  Ako ich zvládať? Čo môže urobiť rodič a čo pedagóg? Na tieto otázky nájdete odpoveď  v prezentácii, plus príklady z praxe.

Webinár je zameraný aj prakticky. Účastník môže komunikovať s lektorkou prostredníctvom online chatu - kladenie otázok už počas priebehu webinára je vítané.

Lektor: PhDr. Ľubomíra Dunčáková a Bc. et Bc. Diana Gerbocová

Cena: 12 EUR

Rozvoj tacitných (podvedomých) poznatkov

29. januára
19:00 - 20:10

Znalostný manažment (manažment poznatkov) vraví, že existujú dva druhy poznatkov: explicitné a tacitné. Kým explicitné poznatky sú formalizované – a vďaka tomu súčasťou učebníc a učebných materiálov – tacitné poznatky sú podvedomé. Len ten, kto ich má, dokáže riešiť problémy – vo všetkých životných situáciách vrátane školských úloh.

Keďže sú podvedomé a skryté, nedokážeme ich pri vzdelávaní vytvárať priamo, lebo vznikajú v kontexte. Dokážeme ich však budovať kontextovo-závislým pozorovaním sveta. Webinár je postavený na úlohách a pedagogických postupoch, ktoré môžu účastníci využiť vo svojich predmetoch alebo ich inšpirujú k vlastným nápadom.

Lektor: prof. RNDr. Jozef Hvorecký, PhD.

Cena: 12 EUR

Ako rozvíjať reč detí s autizmom

29. januára
19:00 - 20:10

Spoločnou charakteristikou pervazívnych vývinových  porúch je tzv. triáda postihnutia a jednou z nich je narušenie vo všetkých aspektoch komunikácie bez ohľadu na vývin reči. Stručne sa oboznámime s jednotlivými rečovými a jazykovými deficitmi,  s ktorými sa môžeme stretnúť u autistických deti. V praktickej časti si povieme ako pristupovať a rozvíjať reč u detí s autizmom, aké pomôcky, pracovné listy sa dajú využiť pri rozvíjaní komunikácie ako takej.

 

Lektor: PhDr. Denisa Bödöková

Cena: 12 EUR

ADHD - ako s ním pracovať v praxi?

25. januára
18:00 - 19:10

Webinár je zameraný na vyzdvihnutie etiológie ADHD a pochopenie správania sa dieťaťa s  touto diagnózou. Popri teoretických informáciách lektorka ponúka osobné skúsenosti z praxe klinického psychológa a psychoterapeuta. Vyzdvihuje možnosti práce učiteľa a rodiča v školskom i domácom prostredí. Webinár je obohatený o množstvo praktických rád pre zvládanie negatívnych prejavov a odporúčaní ako im predchádzať.   Webinár je určený pre pedagogických pracovníkov a ďalších záujemcov o prednášané témy.

Lektor: PhDr. Eva Baková

Cena: 12 EUR

Ako na rozvoj grafomotoriky

25. januára
19:00 - 20:10

Grafomotorika je zručnosť, ktorá je potrebná na kreslenie a neskôr na písanie. Znie to síce veľmi jednoducho, ale na to, aby sa dieťa naučilo písať, musí zvládnuť hneď niekoľko zručností, ktoré sú neoddeliteľne spojené. A trénuje už odmalička bez toho, aby o tom vedelo. Na to, aby dieťa perfektne ovládlo grafomotoriku a naučilo sa písať, musí prepojiť týchto viacero zručností. Ako na a ako pomôcť deťom, ktorým to nejde si povieme na dnešnom stretnutí.

 

Lektor: Mgr. Andrea Koristeková

Cena: 12 EUR

Plán profesijného rozvoja pre PZ a OZ

24. januára
18:00 - 19:10

Novela zákona pre predagogických a odborných zamestnancov sa zaoberá aj zmeny v oblasti profesijného rastu. Pedagogickí a odborní zamestnanci, pre ktorých je tento webinár určený, získajú počas 70 minúť rady a námety, ako postupovať pri tvorbe plánu osobného profesijného rozvoja tak, aby spĺňal podmienky na niekoľko rokov, ale ukážeme si aj to, ako na ročný plán vzdelávania. Je dôležité správne nastavenie plánu profesijného rozvoja, pretože v prípade záujmu o atestačnú skúšku, je jeho súčasťou. Súčasťou webinára budú aj praktické ukážky.

 

Lektor: Mgr. Stanislava Slováková

Cena: 12 EUR

Ako aplikovať sociálno-emocionálne učenie v škole

23. januára
18:00 - 19:10

Sociálno - emocionálne učenie je v školách čoraz dôležitejšie, pretože potreba akceptácie ľudí rôznych kultúr, inej farby pleti, vierovyznania, či sexuálnej orientácie sa stáva aj v našich podmienkach čoraz naliehavejšou témou. Vo webinári si preto vysvetlíme teoretické základy sociálno – emocionálneho učenia (SEL), povieme si o jeho výhodách, kompetenciách a implementácii do vyučovacieho procesu, kde si ukážeme, ako vytvoriť úspešný SEL program.

 

Lektor: Mgr. Patrícia Gajdošociová

Cena: 12 EUR

Škola nie je továreň

23. januára
19:00 - 20:10

Tvrdenie, že škola nie je továreň, sa zdá byť triviálnou samozrejmosťou. Žiaľ, nie je to tak. Všimnite si výrobnú linku v automobilke: pozostáva zo série presne definovaných činností s presne určenou dobou realizácie, ktoré sú vykonávané v presne definovanom poradí. Drobné zdržanie vedie k zrúteniu výrobného procesu. Jeho dôsledkom sú nepodarky, produkty, ktoré nikto nechce.
Na prvý pohľad si každý povie: Takýto vzdelávací proces nechcem. Po  chvíli zamyslenia však doplní: Ale dá sa to robiť inak?
Vo webinári sa budem snažiť na túto otázku odpovedať  a dať zopár tipov, ako zoslabiť rigidnosť vzdelávacieho procesu bez straty kvality jeho výsledkov.

 


Lektor: prof. RNDr. Jozef Hvorecký, PhD.

Cena: 12 EUR

4 567

Vzdelaných pedagógov

127

Webinárov

12

Spolupracujúcich pedagógov