Webináre | Archív

Ponúkame vzdelávanie formou online seminárov na vybrané pedagogické, špeciálno-pedagogické, psychologické, právne a ďalšie témy prednášané skúsenými odborníkmi z praxe z pohodlia Vášho domova. A to všetko z pohodlia Vášho domova.

Po náročnom pracovnom dni ponúkame online semináre, stačí sa len prihlásiť na vybraný seminár a získať cenné informácie z vybranej témy. Počas webinára je priestor na Vaše otázky, semináre sú zároveň recenzované ďalším odborníkom z praxe. Po webinári máte prístup k materiálom a možnosť opätovne si prehrať záznam.

Po absolvovaní webinára získa každý účastník osvedčenie o absolvovaní vzdelávacej akcie, online podporu na 3 mesiace a materiály k preberanej téme.

Archív webinárov

Argumentácia a argumentačné fauly

22. januára
19:00 - 20:10

Argumenty a argumentácia. Sprevádza nás celý život. Argumentujeme v práci, v rodine, v škole, v partnerských vzťahoch ako aj v manželstve. Dnešná komplikovaná doba je zameraná hlavne na rýchlosť a efektivitu a z argumentácie sa stáva sťažnosť alebo prosba. V školách na všetkých stupňoch tomu nie je inak. Vedieť správne argumentovať je základom inteligentnej diskusie ako aj riešenia problému ale hlavne – pochopenia a rešpektovania jedného k druhému. Vysvetlíme si, čo je to argumentácia, predstavíme si základné argumentačné fauly, uvedieme príklady argumentácií ako aj prácu s EQ pri argumentačnom „súboji“ a mnoho iného. 

Lektor: Mgr. Peter Kolesík

Cena: 12 EUR

Prevencia a riešenie šikanovania v prostredí ZŠ

22. januára
18:00 - 19:10

Webinár sa venuje samotnému fenoménu šikanovania a jeho internetovej podobe - kyberšikanovaniu. Zameriava sa na  odhalenie, prevenciu a riešenie tohto negatívneho javu v prostredí základných škôl. V neposlednom rade bude hovoriť aj o podpore pozitívnych vzťahov v triedach a rozvoji prosociálneho cítenia v deťoch a mladých ľuďoch. 

Lektor: Mgr. Miroslava Priatková

Cena: 12 EUR

Orientácia pravo-ľavá a priestorová – ako to zvláda dieťa v MŠ

18. januára
19:00 - 20:10

Každá aktivita v MŠ, hra alebo cvičenie sa sústreďuje na rozvíjanie určitej psychickej funkcie, napríklad vizuomotoriky, grafomotoriky, percepčných schopností, rozvoja reči, jazyka a komunikácie alebo matematických schopností a pod. K úspešnému zvládnutiu školy je nevyhnutná aj pravo-ľavá orientácia. Dôležité je, aby dieťa vedelo ukázať, kde je vpravo a vľavo, aj vnútorné uvedomenie si priestoru. Dieťa sa s tým stretne už na začiatku povinnej školskej dochádzky. Musí sa zorientovať nielen v priestore školy a triedy, ale aj v knihe a zošite, pri písaní aj čítaní. Preto je nevyhnutné podporovať jej rozvoj už v predškolskom veku. Povieme si rôzne námety na rozvoj orientačných schopností.

Lektor: Mgr. Andrea Koristeková

Cena: 12 EUR

Predčitateľská gramotnosť ako spôsob učenia hrou

17. januára
19:00 - 20:10

Predčitateľská gramotnosť, inak povedané aj fáza rannej gramotnosti sa rozvíja skôr ako sa deti naučia čítať a písať. Materinský jazyk jazyk deti spoznávajú od narodenia v domácom prostredí, v materskej škole i v ďalších stupňoch vzdelávania. Môže mať podobu hovorenej reči – básničky, rečňovanky, piesne alebo písanej – práca s knihou, časopismi, atď. Adekvátnym spôsobom reaguje na písmená, číslice, obrázky, ale aj na graficky spracovaný text. Existuje niekoľko spôsobov ako u detí podnecovať rozvoj predčitateľskej gramotnosti, ktorá je dôležitá pre úspešný štart v škole. Konkrétne námety na aktivity si predstavíme počas webináru, ktorý bude mať najmä praktický charakter.
Webinár je určený pre rodičov, učiteľov materských škôl, pedagogických asistentov, vychovávateľov, príp. učiteľov v 1. ročníku ZŠ.

 

Lektor: Mgr. Stanislava Slováková

Cena: 12 EUR

Emócie u detí - cviky na odbúranie strachu

17. januára
18:00 - 19:10

Strach a harmónia v tele. Nový pohľad vychádzajúci z ajurvédy. Praktické rady a harmonizačné zostavy prispôsobené deťom.

Lektor: Ing. Bc. Ivona Mokcsay Končeková

Cena: 12 EUR

Využitie pohybových hier s prvkami tvorivej dramatiky a výtvarných techník

16. januára
18:00-19:10

Webinár bude zameraný na praktické ukážky krátkych projektových jednotiek prostredníctvom ktorých budeme viesť deti k pohybu s využitím prvkov tvorivej dramatiky a rôznych zaujímavých a netradičných výtvarných techník.

 

Lektor: Mgr. Soňa Nemečkay

Cena: 12 EUR

Elektívny mutizmus

15. januára
19:00 - 20:10

Počas webinára  si odpovieme na otázky: čo je to elektívny mutizmus? aké sú možné príčiny jeho vzniku? aký prístup zvoliť k dieťaťu s touto diagnózou? kde hľadať pomoc a na koho sa môžeme obrátiť?

 

Lektor: PhDr. Denisa Bödöková

Cena: 12 EUR

Ako na dyskalkúliu?

11. januára
19:00 - 20:10

Ako prebieha diagnostika a čo môže pedagóg spraviť a ako pomôcť žiakom s dyskalkúliou. Ako môžeme nastaviť korekčné cvičenia pre žiakov s touto poruchou. Ako vplýva aj na ostatné predmety vo výchovno-vzdelávacom procese. 

Lektor: Mgr. Andrea Koristeková

Cena: 12 EUR

Psychosomatika u detí

9. januára
18:00 - 19:10

Telo a psychika nefungujú oddelene – ak sa deti trápia, telo vysiela rodičom signál. Deti sa nevedia z bolesti, ktorú prežívajú pri emocionálnej záťaži, náhlych zmenách či strese vyrozprávať. Obranné mechanizmy deti vracajú do preverbálneho štádia, kedy za ne o pomoc požiada ich telo. Neriešené a dlhodobo potláčané problémy sa tak premietajú na telesnú úroveň. Webinár prezentuje základnú orientáciu v psychosomatike u detí a možnosti pomoci v školskom prostredí.

Lektor: PhDr. Eva Baková

Cena: 12 EUR

Arteterapia u detí s mentálnym postihnutím

8. januára
18:00 - 19:10

Webinár sa zameriava na arteterapiu a jej využitie pri deťoch s mentálnym postihnutím. Budeme sa venovať konkrétnym prvkom arteterapie. Jej prínosom pre duševné i fyzické zdravie človeka. Povieme si, ako viesť arteterapiu u dieťaťa s mentálny postihnutím a ako mu vďaka jednotlivým arteterapeutickým činnostiam môžeme pomôcť napredovať.

Lektor: Mgr. Miroslava Priatková

Cena: 12 EUR

4 567

Vzdelaných pedagógov

127

Webinárov

12

Spolupracujúcich pedagógov