Webináre | Archív

Ponúkame vzdelávanie formou online seminárov na vybrané pedagogické, špeciálno-pedagogické, psychologické, právne a ďalšie témy prednášané skúsenými odborníkmi z praxe z pohodlia Vášho domova. A to všetko z pohodlia Vášho domova.

Po náročnom pracovnom dni ponúkame online semináre, stačí sa len prihlásiť na vybraný seminár a získať cenné informácie z vybranej témy. Počas webinára je priestor na Vaše otázky, semináre sú zároveň recenzované ďalším odborníkom z praxe. Po webinári máte prístup k materiálom a možnosť opätovne si prehrať záznam.

Po absolvovaní webinára získa každý účastník osvedčenie o absolvovaní vzdelávacej akcie, online podporu na 3 mesiace a materiály k preberanej téme.

Archív webinárov

Zlepšenie koncentrácie detí na vyučovaní, uvoľnenie dychu, svalov, mysle

23. septembra
19:00 - 20:10

Deti sú dnes zahltené podnetmi, možnosťami, lákadlami. Ich zmysly to nie sú schopné spracovať. Nesústredenosť ich stojí veľa energie. Často sa v škole nevedia koncentrovať a sú roztržité. Poďme si vysvetliť techniky, ktoré naučia deti v škole rýchlo sa vedieť uvoľniť. Hravými cvikmi sa zameriame na precvičenie koncentrácie. Ukážeme si možnosti metódy zrkadlenia, vizualizácie záťažovej situácie. Vysvetlíme si dôležitosť motivácie, túžby vzdelávať sa. Ako vytvoriť pokojnú atmosféru. Záverečnú relaxáciu použijeme ako jednu z techník. Sústredíme sa na dych, hovorené slovo, vizualizáciu, pozitívne myšlienky. Zažijeme príjemný pocit uvoľnenia mysle a tela. 

Lektor: Ing., Bc. Ivona Končeková

Cena: 12 EUR

Ako využiť rok predškoláka efektívne

22. septembra
19:00 - 20:10

Čo všetko potrebuje vedieť predškolák pred nástupom do školy? Ako zvládnuť prípravu dieťaťa aj rodičov na rolu školáka? Konkrétne rady a inšpirácie pre rodičov a učiteľky v materskej škole.

Webinár je zameraný aj prakticky. Účastník môže komunikovať s lektorkou prostredníctvom online chatu - kladenie otázok už počas priebehu webinára je vítané. Buďte súčasťou programu, pripravte si vaše otázky a problémové prípady z praxe, keďže v priebehu webinára bude priestor na konzultáciu
a riešenie problémových situácií. Spolu sa budem snažiť hľadať riešenie.

Lektor: PhDr. Ľubomíra Dunčáková a Bc. Diana Gerbocová

Cena: 12 EUR

Tímová práca

21. septembra
19:00 - 20:10

„Tímovou prácou“ sa na našich školách ironicky rozumie odpisovanie. Skutočnú tímovú prácu však môžeme sledovať na Tour de France. Peter Sagan by nedosiahol svoje výsledky, keby nebol členom kvalitného tímu.

To isté platí pre skupinu žiakov, či pedagogický zbor. Cez štýly učenia si povieme, ako a kedy máme potenciál spraviť zmenu k efektívnejšej a výkonnejšej triede, či pedagogického kolektívu:

-          ako merať efektivitu tímovej spolupráce.

-          ako ju hodnotiť,

-          v akom vzájomnom vzťahu je hodnotenie a výkon.

Ukážeme aj typy učiacich sa kolektívov, tímov, alebo tried, ich vhodnú zostavu a zameranie úloh.

Webinár je voľným pokračovaním webinára Prevrátená trieda.

Lektor: prof. RNDr. Jozef Hvorecký, PhD.

Cena: 12 EUR

Ako viesť efektívny rozhovor „nielen s rodičom“

20. septembra
19:00 - 20:10

Vo webinári si definujeme pojem komunikácia. V praktických ukážkach sa oboznámime s vedením efektívneho rozhovoru nielen medzi pedagógom a rodičom. Ukážeme si, čomu sa v rozhovore vyvarovať a ako „dostať“ rodiča na svoju stranu, aj v prípade negatívnej kritiky. Komunikácia ma predsa ľudí spájať.

Lektor: Mgr. Veronika Nemčoková

Cena: 12 EUR

Dieťa s poruchou výslovnosti – artikulačné a fonologické ťažkosti v reči

16. septembra
19:00 - 20:10

V tomto webinári sa budeme venovať otázke narušeniu zvukovej roviny reči (dyslália). Poukážeme na artikulačné a fonologické ťažkosti v reči dieťaťa. Keďže k najčastejším odchýlkam vo  výslovnosti u detí v MŠ patrí chybná výslovnosť hlások CSZ a ČŠŽ, hlásky L a hlásky R tak si uvedieme postupy a metódy uplatňované v terapii. Ponúkneme ukážku prípravných cvičení na vyvodenie hlások, cvičenia sluchového vnímania a rozlišovania týchto hlások. Súčasťou webinára bude ukážka pracovných listov, pracovných zošitov a logopedických pomôcok pri fixácii a automatizáci týchto hlások v bežnej reči, príklady hier a aktivít pri trénovaní správnej výslovnosti.

Lektor: PhDr. Denisa Bödöková

Cena: 12 EUR

Žiaci so ŠVVP v ZŠ

14. septembra
19:00 - 20:10

Vo webinári sa budeme venovať žiakom so ŠVVP v základných školách. Ukážeme si, ako vidí text žiak s poruchou čítania – dyslektik. Ako pracuje žiak s poruchou písania a pravopisu – dysgrafik, dysortografik. Zároveň ukážeme, ako môžeme žiakom s VPU pomôcť, aby zvládali úlohy vo výchovno-vzdelávacom procese. Cieľom webinára je pozrieť sa ich očami na úlohy, ktoré urobia najlepšie ako vedia, ale nám sa to niekedy zdá ako slabé a nedostatočné.

Lektor: Mgr. Adriana Koristeková

Cena: 12 EUR

Prezentácia ako metóda výučby

13. septembra
19:00 - 20:10

Cieľom webinára je zamerať sa na zmysluplné využitie prezentácie ako metódy výučby. Žiak sa postupne učí ako správne prezentovať a spoznáva nástroje, ktoré mu pomáhajú pri rečníckom prejave. Webinár prináša triky a nápady, ako sa zbaviť strachu z prezentovania a ponúka návody ako využiť Office 365 – Powerpoint, Sway, Prezzi.

Webinár je zameraný aj prakticky. Účastník môže komunikovať s lektorem prostredníctvom online chatu - kladenie otázok už počas priebehu webinára je vítané.

Lektor: Mgr. Slavomír Gál

Cena: 12 EUR

Sociálny pedagóg a jeho úlohy v prostredí školy

13. septembra
19:00 - 20:10

Sociálny pedagóg je odborný zamestnanec, ktorý svoju činnosť vykonáva priamo v prostredí školy. Vo webinári si bližšie predstavíme jeho prácu, úlohy a odbornosť. Povieme si, ako tento odborník pomáha pri riešení rôznych problémov na škole. Ukážeme si, aké sú prínosy sociálneho pedagóga pre školu a ako môže efektívne pomáhať pri prevencii i eliminácii sociálno-patologických javov, ktoré sú súčasťou školského prostredia.

Lektor: Mgr. Miroslava Priatková

Cena: 12 EUR

Rozvod- a čo ďalej? Alebo ako pomôcť dieťaťu?

9. septembra
19:00 - 20:10

Dnešná doba so sebou prináša mnohé fenomény, a jedným z nich je aj vysoká miera rozvodovosti. V ponímaní rodičov, je rozvod často výhradne ich rozhodnutím, a dieťa k nemu nemá takmer žiadnu možnosť vyjadriť sa. Pritom práve dieťa je často osobou, ktorá rozvod zvláda  najťažšie, a je pre neho spojený s traumou, ktorá sa prenáša do všetkých oblastí jeho života- emocionálnej, sociálnej, školskej. Webinár nám pomôže zorientovať sa v problematike rozvodu samotného, ale najmä nám ukáže možnosti práce s dieťaťom, ktoré prežíva rozvod rodičov- nielen z pohľadu rodičov, ale aj pedagógov.

Lektor: Mgr. Veronika Nemčoková

Cena: 12 EUR

Adaptácia dieťaťa v MŠ

8. septembra
19:00 - 20:10

Aké sú prvé kroky dieťaťa v MŠ? Ako to prežíva? Ako mu pomôcť pri jeho vstupe do spoločnosti rovesníkov?  Čo môže urobiť rodič, učiteľka, ostatní...?

Na tieto otázky nájdete odpovede  v prezentácii, plus príklady z praxe.

Webinár je zameraný aj prakticky. Účastník môže komunikovať s lektorkou prostredníctvom online chatu - kladenie otázok už počas priebehu webinára je vítané.  Buďte súčasťou programu, pripravte si vaše otázky a problémové prípady z praxe, keďže v priebehu webinára bude priestor na konzultáciu a riešenie problémových situácií. Spolu sa budeme snažiť hľadať riešenie.

Lektor: PhDr. Ľubomíra Dunčáková a Bc. Diana Gerbocová

Cena: 12 EUR

4 567

Vzdelaných pedagógov

127

Webinárov

12

Spolupracujúcich pedagógov