Webináre | Archív

Ponúkame vzdelávanie formou online seminárov na vybrané pedagogické, špeciálno-pedagogické, psychologické, právne a ďalšie témy prednášané skúsenými odborníkmi z praxe z pohodlia Vášho domova. A to všetko z pohodlia Vášho domova.

Po náročnom pracovnom dni ponúkame online semináre, stačí sa len prihlásiť na vybraný seminár a získať cenné informácie z vybranej témy. Počas webinára je priestor na Vaše otázky, semináre sú zároveň recenzované ďalším odborníkom z praxe. Po webinári máte prístup k materiálom a možnosť opätovne si prehrať záznam.

Po absolvovaní webinára získa každý účastník osvedčenie o absolvovaní vzdelávacej akcie, online podporu na 3 mesiace a materiály k preberanej téme.

Archív webinárov

Logopedická chvíľka v MŠ - rozvíjajúce aktivity

7. októbra
19:00 - 20:10

Webinár poskytne stručný vhľad do vývinu reči u detí podľa rôznych vývinových období  a podľa jazykových rovín. Odkryjeme metódy a prístupy, rozvíjajúce aktivity, hry, cvičenia a námety rozčlenené taktiež podľa vývinových období (vrátane cvičení oromotoriky, prípravných cvičení na vyvodenie hlások,  rozvíjania slovnej zásoby, sluchového vnímania, fonematického uvedomovania). Súčasťou webinára bude ukážka pracovných listov, pracovných zošitov a logopedických pomôcok, vhodných pre deti v materských školách.

Lektor: PhDr. Denisa Bödöková

Cena: 12 EUR

Rozvoj predčitateľskej gramotnosti v materskej škole

6. októbra
19:00 - 20:10

Hoci sa čítať a písať deti učia až v škole, táto zručnosť sa rozvíja už od najútlejšieho veku. Omnoho skôr ako nastúpia do školy pochopia, že čítanie a písanie je pre nás zdrojom dôležitých informácií a aj vďaka nemu dokážeme spoznávať okolitý svet. V tomto webinári nájdete množstvo námetov , aktivít a činností, ktoré pomôžu podporovať komunikačné zručnosti detí, rozvíjať slovnú zásobu, fantáziu, tvorivosť, ale aj podnecovať záujem o čítanie. Správne  osvojené zručnosti v tejto oblasti  sú  zároveň dobrý predpoklad, že štart dieťaťa v škole bude bezproblémový.

Lektor: Mgr. Denisa Maslíková

Cena: 12 EUR

Žiaci so ŠVVP v SŠ

6. októbra
19:00 - 20:10

Spolu si priblížime svet žiakov so ŠVVP na stredných školách. Ťažkosti, z ktorými sa stretávajú počas vzdelávania až do ukončenia štúdia. Povieme si o možnosti integrácie v podmienkach SŠ, využívania kompenzačných pomôcok počas štúdia. A v neposlednom rade možnosti vykonania aj pri maturitnej skúške.

Lektor: Mgr. Adriana Koristeková

Cena: 12 EUR

Manažérske zručnosti učiteľa

5. októbra
19:00 - 20:10

V tomto webinári sa budeme zaoberať potrebnými zručnosti dobrého pedagóga. Budeme ho vnímať ako „manažéra pedagogického tímu“, kde pod tímom rozumieme jednak triedu a jednak skupinu pedagógov.

Budeme sa venovať tomu, ako by mal vyzerať a pôsobiť pedagóg pre 3. tisícročie. Vysvetlíme, prečo sú v období rýchlych spoločenských zmien potrebné vlastnosti ako zodpovednosť, rovnosť, dôvera, otvorenosť, empatia – a na to, ako sa ich prostredníctvom buduje osobnosť a autorita. Zdôrazníme pritom úlohu „self-manažmentu“, t. j. teda uvedomenia si potreby byť konzistentný a viesť správnym smerom predovšetkým seba samého.

Lektor: prof. RNDr. Jozef Hvorecký, PhD.

Cena: 12 EUR

Depresia a úzkosť u detí

4. októbra
19:00 - 20:10

Depresívna a úzkostná porucha sa môžu  vyskytovať v rôznych vývinových obdobiach človeka, teda aj v detskom a adolescentnom veku. Vo webinári si definujeme pojem depresia a úzkosť, zameriame sa na etiopatogenézu- príčiny vzniku a ich špecifiká v detskom veku. Prakticky si priblížime možnosti práce s deťmi s depresiou a úzkosťou v predškolskom aj školskom veku, čomu napomôžu aj konkrétne techniky, ktoré môžete pri práci s deťmi s touto diagnózou využiť.

Lektor: Mgr. Veronika Nemčoková

Cena: 12 EUR

Time-manažment pre učiteľov v kocke

30. septembra
19:00 - 20:10

Prečo má deň len 24 hodín a vyučovacia hodina len 45 minút? Prečo stále nestíham a prečo vlastne  potrebujem stihnúť viac? Aj to sú otázky, na ktoré zodpovieme počas nášho webinára.  Webinár je zameraný na to, aby sme s časom v škole aj mimo školy narábali efektívne a aby sme stíhali aj veci, ktoré inak nestíhame. Počas 70 minút ponúkneme niekoľko nástrojov na produktívne využitie času.   

Lektor: Mgr. Slavomír Gál

Cena: 12 EUR

Bilingvizmus a vývin reči

30. septembra
19:00 - 20:10

S vývinom reči v kontexte multilingválneho prostredia sa v súčasnosti  stretávame veľmi často. Deti sa dostávajú do kontaktu s inými jazykovými systémami v rôznom sociálnom prostredí. Z duálneho osvojovania si jazykov vyplývajú aj isté špecifiká, ktoré sa odzrkadľujú vo vývine reči. Poukážeme na tieto úskalia, ale aj na vplyv dvojjazyčnosti na učenie. Budeme sa venovať základnej charakteristike a klasifikácii bilingvizmu,  pozrieme sa na výhody a nevýhody dvojjazyčnosti. Ponúkneme tipy a praktické rady ako pristupovať k deťom s bilingvizmom, akým chybám sa vyhýbať zo strany rodičov, pedagógov. V praktickej časti ponúkneme postupy, cvičenia, pracovné listy na rozvíjanie reči u detí z dvojjazyčného prostredia.

Lektor: PhDr. Denisa Bödöková

Cena: 12 EUR

Coaching ako pedagogický nástroj pre učiteľov a žiakov

29. septembra
19:00 - 20:10

Coaching ako nástroj na sebarozvoj poznáme skôr z firiem a korporátov, primárne určený pre manažérov a riadiacich pracovníkov. Počas nášho webinára si ukážeme ako je možné tento nástroj uplatniť v triede, zborovni, ale aj v osobnom živote a odkryť tak potenciál pedagógov a žiakov, o ktorom možno ani oni sami netušili.  

Lektor: Mgr. Slavomír Gál

Cena: 12 EUR

Dyslexia - praktické rady nielen do výučby

29. septembra
19:00 - 20:10

Tréning čítania je účinnejší vtedy, ak je realizovaný zaujímavými metódami, ktoré dieťa robí rado...Kto je dyslektik? Ako mu môže pomôcť rodič a ako pedagóg? Kedy začať a akým spôsobom? Príklady z praxe, pomôcky...

Na tieto a ďalšie vaše  otázky odpovie lektorka počas webinára  v prezentácii aj prostredníctvom chatu.

Lektor: PhDr. Ľubomíra Dunčáková

Cena: 12 EUR

Poďme správne motivovať malých i veľkých

28. septembra
18:00 - 19:10

V praxi sa bežne stretávame s nezáujmom alebo až priam neochotou k zmene správania u detí v rôznom veku. Ich zaužívané vzorce reakcií a postojov im prinášajú pozitívne účinky, i keď krátkodobé, preto nevidia dôvod situáciu akokoľvek pozmeniť. Ako  ich správne motivovať, aby nadobudli presvedčenie, že danú zmenu chcú vlastne samé? A ako ich a tejto ceste k lepšiemu udržať? Na tieto a podobné otázky sa webinár pokúsi zodpovedať.

Lektor: PhDr. Eva Baková

Cena: 12 EUR

4 567

Vzdelaných pedagógov

127

Webinárov

12

Spolupracujúcich pedagógov