Webináre | Archív

Ponúkame vzdelávanie formou online seminárov na vybrané pedagogické, špeciálno-pedagogické, psychologické, právne a ďalšie témy prednášané skúsenými odborníkmi z praxe z pohodlia Vášho domova. A to všetko z pohodlia Vášho domova.

Po náročnom pracovnom dni ponúkame online semináre, stačí sa len prihlásiť na vybraný seminár a získať cenné informácie z vybranej témy. Počas webinára je priestor na Vaše otázky, semináre sú zároveň recenzované ďalším odborníkom z praxe. Po webinári máte prístup k materiálom a možnosť opätovne si prehrať záznam.

Po absolvovaní webinára získa každý účastník osvedčenie o absolvovaní vzdelávacej akcie, online podporu na 3 mesiace a materiály k preberanej téme.

Archív webinárov

Skupinová práca s triedou

25. októbra
19:00 - 20:10

Webinár je zameraný na prácu pedagóga so školskou triedou. Povieme si v ňom, čo je to skupinová práca. Predstavíme si vedenie skupiny. Povieme si o dôležitosti skupinovej dynamiky. Naučíme sa efektívne pracovať s triedou so zameraním na zlepšenie vzťahov v triedach.

Lektor: Mgr. Miroslava Priatková

Cena: 12 EUR

Žiak s narušenou komunikačnou schopnosťou na 1.stupni ZŠ

21. októbra
19:00 - 20:10

Počas webinára poukážeme na jazykové deficity u žiakov s poruchou výslovnosti, s narušeným vývinom reči. Budeme sa venovať námetom a konkrétnym cvičeniam na rozvíjanie týchto deficitov podľa jednotlivých jazykových rovín (lexikálno-sémantickej, morfologicko-syntaktickej, foneticko-fonologickej), súčasťou budú aj pracovné listy a zošity pre žiakov  1. stupňa s NKS (fixácia hlásky R, diferenciácia sykaviek v písanom texte, texty na precvičovanie sykaviek). V závere webinára ponúkneme odporúčania pre pedagógov počas výchovno-vzdelávacieho procesu pri prístupe k žiakom s NKS, pri klasifikácii a ich hodnotení.

Lektor: PhDr. Denisa Bödöková

Cena: 12 EUR

Blokovaná chrbtica, blokovaná myseľ - hravé cviky počas prestávok

20. októbra
19:00 - 20:10

Deti sa v škole často sústredia len na povinnosti. Chcú ich zvládnuť najlepšie a pritom zabúdajú na seba. Zažívajú stres, chcú všetko stihnúť. Často ich bolí chrbtica z nesprávneho držania tela. Majú skrátené svaly, stuhnutú šiju, trpia bolesťami hlavy. Plytko dýchajú. Pomôžme im povedať "stop". Zhlboka sa s nimi nadýchnime a vydýchnime. Doprajme im malé prestávky na načerpanie energie. Zacvičíme si veselé cviky - Vytočená, Stabilizátor tlaku, Sexi mačka, Uctievač slnka....

Takto získame rovnováhu, sebavedomie a energiu pokračovať ďalej vo vyučovaní.

Lektor: Ing., Bc. Ivona Končeková

Cena: 12 EUR

Ako zvládať sebapoškodzovanie v školskom prostredí?

19. októbra
18:00 - 19:10

Webinár ponúka oboznámenie sa s prejavmi sebapoškodzovania na základných a stredných školách. Lektorka poukazuje na správnu identifikáciu takéhoto správania, odlíšenie jednotlivých prejavov od iných diagnóz, či problematiku rozvoja a udržiavania sebapoškodzovania. Zároveň sa vo webinári zohľadňujú možnosti spolupráce s rodičmi a odborníkmi.

Lektor: PhDr. Eva Baková

Cena: 12 EUR

Jazykové konverzácie zábavne a efektívne

18. októbra
19:00 - 20:10

Predmet konverzácie z cudzieho jazyka býva strašiakom pre mnohých žiakov. Nedostatok slovnej zásoby a minimálna znalosť gramatiky často odrádzajú žiakov od komunikácie. Nájsť správny systém a zvoliť správnu metódu býva dosť náročné aj pre samotných učiteľov. Webinár je zameraný na praktickú realizáciu vyučovacej hodiny.

Lektor ponúkne nápady a návody, ako postupovať pri osvojení si slovnej zásoby a rozvíjaní jazykových zručností.

Lektor: Mgr. Slavomír Gál

Cena: 12 EUR

Pomoc asistenta učiteľa pri žiakoch so ŠVVP

18. októbra
19:00 - 20:10

V tomto webinári dáme priestor pre prácu asistenta učiteľa pri žiakoch so ŠVVP. Ako by mala prebiehať príprava na prácu so žiakmi so ŠVVP na vyučovaní, ale aj v popoludňajších hodinách, v čase, keď sú deti v školských kluboch. Cieľom webinára je vyzdvihnúť potrebu práce asistenta učiteľa v triede a kooperáciu s učiteľom pri práci so žiakmi so ŠVVP.

Lektor: Mgr. Adriana Koristeková

Cena: 12 EUR

Úzkostné poruchy v školskom prostredí

14. októbra
18:00 - 19:10

Úzkostné poruchy sú pomerne často sa vyskytujúcimi poruchami, pre ktoré je typická prítomnosť nadmerného, nepríjemného a opakujúceho  sa pocitu úzkosti.  Hoci je do istej mieri úzkosť primeranou reakciou organizmu na stres a jeho prežívanie, pokiaľ prekročí únosnú mieru, stáva sa pre jednotlivca patologickou. Vo webinári sa bližšie pozrieme sa charakteristiku jednotlivých typov úzkostných porúch, povieme si čo môže byť ich spúšťačom resp. kde hľadať ich pôvod, aké zdroje informácií by mal mať zamestnanec školy pri práci s dieťaťom/žiakom s úzkostnou poruchou, pozrieme  na to ako môžu úzkostné poruchy ovplyvňovať dieťa/žiaka v školskom prostredí a mnohé ďalšie.

Lektor: Mgr. Veronika Kalinová

Cena: 12 EUR

Školská zrelosť - ako pracovať s predškolákom než pôjde do prvej triedy?

13. októbra
19:00 - 20:10

Ako vieme zistiť, či je dieťa na nástup do školy už pripravené? Čo je dôležité, aby predškolák zvládal a ako mu s tým pomôcť? Praktické rady a inšpirácie pre rodičov aj učiteľky v materskej škole.

Webinár je zameraný aj prakticky. Účastník môže komunikovať s lektorkou prostredníctvom online chatu - kladenie otázok už počas priebehu webinára je vítané.

Lektor: PhDr. Ľubomíra Dunčáková

Cena: 12 EUR

Rozvíjanie matematických predstáv u detí v predškolskom veku

12. októbra
18:00 - 19:10

Oboznamovanie detí s matematickými predstavami začína  v momente, kedy si dieťa osvojuje reč.  Preto je rozvíjanie matematických predstáv v materskej škole veľmi dôležité a podstatné.  Hlavným cieľom webinára sú praktické ukážky, nápady a rady pre vzbudenie záujmu detí o zábavnú matematiku. Súčasťou webinára sú aj ukážky hier,  pracovných listov a úloh, ktoré hravou  a nenútenou formou lákajú deti k rozvíjaniu matematických predstáv.

Lektor: Mgr. Denisa Maslíková

Cena: 12 EUR

Dieťa so ŠNVR, vývinovou dysfáziou

12. októbra
19:00 - 20:10

Vývin reči u dieťaťa podlieha variabilite, rovnako ako aj jeho celkový psychomotorický vývin. Z oneskoreného vývinu reči sa môže a nemusí „odštartovať“ normálny vývin reči. Môže to byť prvý príznak narušeného vývinu reči. Náš webinár ponúka vhľad do oblasti narušeného vývinu reči a zaoberá sa jazykovými deficitmi v jednotlivých jazykových rovinách. Webinár ponúka pomôcky, cvičenia a hry zamerané na rozvíjanie reči týchto detí a zároveň odhaľuje komunikačné stratégie, ktoré je vhodné aplikovať pri komunikácii s takýmto dieťaťom.

Lektor: PhDr. Denisa Bödöková

Cena: 12 EUR

4 567

Vzdelaných pedagógov

127

Webinárov

12

Spolupracujúcich pedagógov