Webináre | Archív

Ponúkame vzdelávanie formou online seminárov na vybrané pedagogické, špeciálno-pedagogické, psychologické, právne a ďalšie témy prednášané skúsenými odborníkmi z praxe z pohodlia Vášho domova. A to všetko z pohodlia Vášho domova.

Po náročnom pracovnom dni ponúkame online semináre, stačí sa len prihlásiť na vybraný seminár a získať cenné informácie z vybranej témy. Počas webinára je priestor na Vaše otázky, semináre sú zároveň recenzované ďalším odborníkom z praxe. Po webinári máte prístup k materiálom a možnosť opätovne si prehrať záznam.

Po absolvovaní webinára získa každý účastník osvedčenie o absolvovaní vzdelávacej akcie, online podporu na 3 mesiace a materiály k preberanej téme.

Archív webinárov

Nesústredené a nepokojné dieťa - cvičenie bdelej pozornosti

10. apríla
18:00 - 19:10

Ako pomôcť deťom keď sú netrpezlivé, často niečo strácajú, hľadajú? Reagujú neadekvátne na slabé podnety. Ukážeme ako si môžu hravo precvičiť všetky zmysly, tak aby ich to zaujalo (skoncentrovali sa) a ukľudnilo. Vedomým pohybom si na záver precvičíme telo.

Lektor: Ing. Bc. Ivona Mokcsay Končeková

Cena: 12 EUR

Rozvíjajme sociálne kompetencie u detí

9. apríla
18:00 - 19:10

Deti, obzvlášť tie s diagnózou ADHD, autizmus a s emočnými problémami, nedisponujú adekvátnymi sociálnymi kompetenciami. Následne zlyhávajú v kontakte s rovesníkmi, učiteľmi i v bežných denných činnostiach. Nakoľko sa sebahodnota dieťaťa formuje na základe sociálnych vzťahov, dieťa trpí menejcennosťou, neistotou a reaguje spontánne, často agresívne. Webinár ponúka praktické rady pre rozvíjanie sociálnych kompetencií u detí. Pomôžme im dosiahnuť reálny sebaobraz a primeranejšie sociálne začlenenie.  

Lektor: PhDr. Eva Baková

Cena: 12 EUR

Žiak s poruchami správania a práca s ním

8. apríla
19:00 - 20:10

Predstavíme si jednotlivé poruchy správania. Povieme si, ako správanie ovplyvňuje učenie a sústredenie. Ukážeme si, ako efektívne pracovať so žiakom s poruchami správania. Ako mu pomôcť zvládať emócie a ako ho naučiť učiť sa.

Lektor: Mgr. Miroslava Priatková

Cena: 12 EUR

Žiak s dysortografiou - ako s ním pracovať

4. apríla
19:00 - 20:10

Čo je to dysortografia? Je to neschopnosť osvojiť si pravopis pri normálnom intelekte žiaka, primeranej sociokultúrnej a emocionálnej príležitosti a štandardných výučbových postupoch pedagóga.  Dysortografia je závažný a na terapiu časovo náročný problém. Stáva sa vám, že žiak „odrecituje“ vybrané slová a napriek tomu napíše v slove bydlisko mäkké i? Jednou z vecí, na ktorú zabúdame u žiakov, ktorí majú poruchu pravopisu, že je potrebné učiť ich, ako sa majú učiť problémové učivo. Cieľom v terapii dysortografie je naučiť žiaka, aby ovládal spôsoby, ako si učivo osvojiť.

Lektor: Mgr. Andrea Koristeková

Cena: 12 EUR

Oromotorické cvičenia u detí raného veku

3. apríla
19:00 - 20:10

Námety a tipy ako rozvíjať oromotoriku u detí v prostredí MŠ. Dychové cvičenia, cvičenia na koordináciu pohybov jazyka, pier. Fúkacie cvičenia. Prípravné artikulačné cvičenia na osvojenie výslovnosti hlások Č, Š, Ž, C, S, Z, L a R. Pracovné listy v prílohe pre účastníčky.

Lektor: PhDr. Denisa Bödöková

Cena: 12 EUR

Rozvíjanie predčitateľskej gramotnosti prostredníctvom rozprávky

28. marca
18:00 - 19:10

Vo webinári sa ponoríme do sveta rozprávok, v ktorých hlavnými aktérmi budú deti. Pri riešení zaujímavých úloh oboznámime deti s rôznymi metódami predčitateľskej gramotnosti.

 

Lektor: Mgr. Soňa Nemečkay

Cena: 12 EUR

Orientácia v psychiatrických diagnózach u detí

27. marca
18:00 - 19:10

Žiaľ, žijeme v dobe, kedy sú psychiatrické diagnózy tak časté, že už samotné deti sú zásobené odborným slovníkom a ospravedlňujú ním svoje správanie. Poďme sa vo webinári pozrieť na prehľad najčastejších diagnóz, s ktorými sa môžeme stretnúť v školskom prostredí. Ako ich môžeme rozpoznať? A čo je dôležité, čo s tým? Je vhodné poskytovať deťom úľavy vo vyučovaní pri každej duševnej poruche? V diskusii si môžeme zodpovedať tieto i ďalšie  otázky, ktoré pomôžu prepojiť pedagogickú skúsenosť a prax klinického psychológa z prostredia detskej psychiatrie.

Lektor: PhDr. Eva Baková

Cena: 12 EUR

Logopedická chvíľka v MŠ - rozvíjajúce aktivity

27. marca
19:00 - 20:10

Webinár poskytne stručný vhľad do vývinu reči u detí podľa rôznych vývinových období  a podľa jazykových rovín. Odkryjeme metódy a prístupy, rozvíjajúce aktivity, hry, cvičenia a námety rozčlenené taktiež podľa vývinových období (vrátane cvičení oromotoriky, prípravných cvičení na vyvodenie hlások,  rozvíjania slovnej zásoby, sluchového vnímania, fonematického uvedomovania). Súčasťou webinára bude ukážka pracovných listov, pracovných zošitov a logopedických pomôcok, vhodných pre deti v materských školách.

Lektor: PhDr. Denisa Bödöková

Cena: 12 EUR

Špeciálny pedagóg v ZŠ

26. marca
19:00 - 20:10

Kto je to špeciálny pedagóg? Aktuálna legislatíva z oblasti profesie školského špeciálneho pedagóga. Procesné štandardy odbornej činnosti školského špeciálneho pedagóga. Administratíva a dokumentácia školského špeciálneho pedagóga. Ako si rozdeliť prácu v tíme alebo ako zvládnuť starostlivosť o žiakov so ŠVVP. Ako pracovať v rámci  školského podporného tímu? Ako by mal vyzerať administratívny postup integrácie žiaka podľa nového zákona? Čo pomáha pri práci so žiakmi so ŠVVP nielen na základe ich diagnózy – pomôcky, postupy, metódy, techniky (napr. Feuerstein, Eľkonin, senzorická integrácia). Ako prinášať vzdelávania pre kolegov v škole, aby sme ich získali pre spoluprácu? Ako pracovať s rodičmi a s triedou, aby inakosť bola vnímaná ako príležitosť a výzva a nie ako prekážka? O tom sa porozprávame na dnešnom webinári.

Lektor: Mgr. Andrea Koristeková

Cena: 12 EUR

Čo by mal vedieť predškolák pred zápisom?

26. marca
18:00 - 19:10

Určite to nie je čítanie a písanie, na to je priestor v 1. ročníku ZŠ. Predškolský vek je charakteristický zápisom a vstupom do základnej školy. Toho, čo by mal predškolák zvládnuť, nie je vôbec málo. Na webinári sa budeme zaoberať zručnosťami a schopnosťami, ktoré by mal ovládať a v neposlednom rade aj kognitívnymi procesmi či jemnou a hrubou motorikou. Povieme si, čo ovplyvňuje školskú zrelosť a pripravenosť dieťaťa na školu a uvedieme školské predpoklady detí pred vstupom do ZŠ v oblasti priestorového vnímania, predmatematických predstáv, zrakovej, sluchovej, sociálnej a emocionálnej zrelosti.    
Webinár je určený najmä pre učiteľov v MŠ, špeciálnych pedagógov a rodičov detí predškolského veku.

Lektor: Mgr. Stanislava Slováková

Cena: 12 EUR

4 567

Vzdelaných pedagógov

127

Webinárov

12

Spolupracujúcich pedagógov