Webináre | Archív

Ponúkame vzdelávanie formou online seminárov na vybrané pedagogické, špeciálno-pedagogické, psychologické, právne a ďalšie témy prednášané skúsenými odborníkmi z praxe z pohodlia Vášho domova. A to všetko z pohodlia Vášho domova.

Po náročnom pracovnom dni ponúkame online semináre, stačí sa len prihlásiť na vybraný seminár a získať cenné informácie z vybranej témy. Počas webinára je priestor na Vaše otázky, semináre sú zároveň recenzované ďalším odborníkom z praxe. Po webinári máte prístup k materiálom a možnosť opätovne si prehrať záznam.

Po absolvovaní webinára získa každý účastník osvedčenie o absolvovaní vzdelávacej akcie, online podporu na 3 mesiace a materiály k preberanej téme.

Archív webinárov

Od nezmyslov k zmyslom

12. mája
20:00 - 21:10

 

Pre žiakov a študentov môžu aj najsamozrejmejšie poznatky vyznievať ako nezmysly – jednoducho preto, lebo im nerozumejú. Na praktických ukážkach vysvetlíme, ako (účelne vybranými) nezmyslami prilákať ich pozornosť a tým zvýšiť ich záujem dozvedieť sa o predmete viac.

 

V tomto prípade sa dá uvažovať aj o pokračovaní webinára, v ktorých by sme sa venovali „nezmyslom“ v oblastiach (či predmetoch) o ktoré by bol záujem zo strany učiteľov.

 

Lektor: Prof. Jozef Hvorecký, Ph.D.

Cena: 9.9 EUR

Syndróm vyhorenia u učiteľov

5. mája
20:00 - 21:10

Webinár zoznámi účastníkov s problematikou syndrómu vyhorenia, jej príznakmi, možnosťami prevencie zo strany učiteľov ako aj vedenia školy. Seminár je zameraný aj prakticky. Účastník môže komunikovať s lektorkou prostredníctvom online chatu.

Lektor: Mgr. Anna Pittnerová

Cena: 9.9 EUR

Žiak s dyslexiou na základnej škole – metódy, ako s ním pracovať

5. mája
18:00 - 19:10

Dyslexia je jednou z najrozšírenejších porúch učenia u detí na základnej škole, prejavuje sa tým, že žiak má problémy s čítaním s rozpoznávaním niektorých písmeniek, často krát  má problém poznať interpunkcie vo vete a slovách a ťažko sa orientuje v texte. Online vzdelávací webinár predstaví dyslexiu trochu z iného uhla, ponúkame účastníkom možnosť zapojiť sa do diskusie a zdieľať svoje skúsenosti formou online chatu. Lektorka ponúka využiteľné metódy v praxi, ktoré môžu pedagógovia využiť pri vzdelávaniu žiakov so špecifickými poruchami 

Lektor: PhDr. Lubomíra Dunčáková

Cena: 9.9 EUR

Hrové metódy k uvedomovaniu si hodnotovej orientácie v dospievaní

28. apríla
19:00-20:10

 

Nahliadnutie do preventívnych a terapeutických prístupov pri závislosti a negatívnej zmene správania v dospievaní. Prezentácia rôznych hrových techník k uvedomeniu a motivácii k zmene v individuálnej hodnotovej orientácii.

 

Lektor: PhDr. Eva Baková

Cena: 9.9 EUR

Preverovanie vedomostí cez internet

14. apríla
19:00 - 20:10

Z hľadiska manažmentu znalostí delíme poznatky na dve skupiny:

  • Explicitné, ktoré sme schopní zachytiť v knihách, návodoch, vzorcoch, atď. Dajú sa memorovať a v našom školstve dominujú vo forme tzv. encyklopedických poznatkov.
  • Tacitné, ktoré tvoria väzby medzi explicitnými poznatkami, dávajú ich do súvislostí. Získavajú sa praktickou skúsenosťou, pozorovaním, skúmaním. Sú v podstate iba v našich hlavách a preto sa overujú oveľa zložitejšie.

Naši učitelia získavajú v súčasnom období prvé skúsenosti s online vzdelávaním. Určite aj sami prichádzajú na to, že v tomto prostredí je jednoduchšie overovať explicitné vedomosti ako tacitné.

Vo webinári sa budeme venovať typickým spôsobom overovania explicitných aj tacitných vedomostí v online prostredí. V sérii príkladov poskytneme návody na to, ako vypracovať postupy, ktorými preveríme reálne poznatky žiakov cez internet a minimalizujeme šance na podvádzanie.

Lektor: Prof. Jozef Hvorecký

Cena: 9.9 EUR

Práca s deťmi s interpersonálnou traumou formou Terapie hrou

7. apríla
19:00 - 20:10

Webinár zoznámi účastníkov s terapeutickou metódou Terapie hrou a priblíži jej využitie u detí s interpersonálnou traumou aj formou kazuistík. Seminár je zameraný aj prakticky. Účastník môže komunikovať s lektorkou prostredníctvom online chatu.

Lektor: Mgr. Anna Pittnerová

Cena: 9.9 EUR

Práca s rodičmi detí

7. apríla
20:30 - 21:45

Webinár zoznámi účastníkov s formou spolupráce školského psychológa s rodičm a predstaví aj model Filiálnej terapie - tréningu rodičovských zručností založenom na princípoch Terapie hrou. Seminár je zameraný aj prakticky. Účastník môže komunikovať s lektorkou prostredníctvom online chatu.

Lektor: Mgr. Anna Pittnerová

Cena: 9.9 EUR

Kritické myslenie

31. marca
19:00-20:10

 

Vo webinári sa budeme venovať sokratovskému dialógu ako vedúcemu princípu kritického myslenia. Ukážeme, že kritické myslenie je veľmi užitočné, nie je však samospasiteľné. Zároveň ukážeme, ako ho uplatniť v učebniach a posilniť tým aktívne participatívne vzdelávanie formou dialógu medzi učiacimi sa, resp. medzi učiacimi sa a učiteľom.

 

Lektor: Prof. Jozef Hvorecký, Ph.D.

Cena: 9.9 EUR

Emocionálna inteligencia ako dôležitý prvok v projektovom vyučovaní

26. marca
19:00 - 20:10

Emocionálna inteligencia determinuje rôzne stránky nášho života, ako aj komunikáciu s druhými ľuďmi, naše správanie, riešenie rôznych situácií, vyjadrovanie a spôsob nadväzovania a udržiavania kontaktov. Pripisuje sa jej veľký význam v kľúčových oblastiach a je nesmierne dôležitá aj v práci učiteľa. Účastníci si skúsia test emočnej inteligencie a môžu využiť online chat s lektorkou.

Lektor: PhDr. Katarína Hvizdová

Cena: 9.9 EUR

Školská fóbia

24. marca
19:00-20:10

 

Oboznámenie sa s prejavmi školskej fóbie so zameraním na školské prostredie, odlíšenie týchto prejavov od iných diagnóz. Vyzdvihnutie problematiky rozvoja a udržiavania školskej fóbie. Možnosti spolupráce s rodičmi a psychológom.

 

Lektor: PhDr. Eva Baková

Cena: 9.9 EUR

4 567

Vzdelaných pedagógov

127

Webinárov

12

Spolupracujúcich pedagógov