Webináre | Archív

Ponúkame vzdelávanie formou online seminárov na vybrané pedagogické, špeciálno-pedagogické, psychologické, právne a ďalšie témy prednášané skúsenými odborníkmi z praxe z pohodlia Vášho domova. A to všetko z pohodlia Vášho domova.

Po náročnom pracovnom dni ponúkame online semináre, stačí sa len prihlásiť na vybraný seminár a získať cenné informácie z vybranej témy. Počas webinára je priestor na Vaše otázky, semináre sú zároveň recenzované ďalším odborníkom z praxe. Po webinári máte prístup k materiálom a možnosť opätovne si prehrať záznam.

Po absolvovaní webinára získa každý účastník osvedčenie o absolvovaní vzdelávacej akcie, online podporu na 3 mesiace a materiály k preberanej téme.

Archív webinárov

Zábavné hudobné aktivity a cvičenia na precvičenie rytmického cítenia detí v materskej škole

21. februára
18:00 - 19:10

Webinár bude obsahovať množstvo zábavných a zároveň  praktických hier a cvičení rozvíjajúcich práve rytmické cítenie. Budeme vychádzať z tém, ktoré sú pre deti atraktívne a zároveň súvisia s celoročnými témami.

 

Lektor: Mgr. Soňa Nemečkay

Cena: 12 EUR

Literatúra pre deti predškolského veku

20. februára
18:00 - 19:10

Cieľom webinára je zorientovať poslucháčov v hodnotovom kontexte slovenskej literatúry pre deti predčitateľského veku a oboznámiť ich s reprezentatívnymi dielami jej najvýznamnejších predstaviteľov. Poslucháči nadobudnú poznatky z teórie literatúry pre deti, ako aj praktické zručnosti potrebné na rozvíjanie komunikačných a literárnych kompetencií detí v predškolskom období. Počas 120 minút si na webinári rozoberieme pojem, vznik a vývin literatúry pre deti, žánrovú skladbu literatúry pre deti, ľudovú rozprávku, riekanky a riekankovosť ako výrazová hodnota v poézii pre deti, význam leporela pri výchove literatúrou a k literatúre, knižné hračky, autorské rozprávky, spoločenskú prózu a umelecko-náučnú literatúru pre deti. Webinár je určený pre pedagógov materských škôl, asistentov učiteľa alebo budúcich pedagógov a taktiež pre rodičov detí predškolského veku.

Lektor: Mgr. Stanislava Slováková

Cena: 12 EUR

Tresty či odmeny - prečo to nefunguje v praxi?

19. februára
18:00 - 19:10

Motiváciu v podobe pozitívneho upevňovania alebo negatívneho oslabovania vo forme trestov a odmien používame pri práci s deťmi neustále. Príde však situácia, kedy sme bezradní. Akákoľvek naša intervencia sa nám javí ako neúčinná. Čo potom? Ako postupovať? Ako zvoliť správnu odmenu? Prečo je dieťa ľahostajné voči odmene i trestu? Na podobné otázky sa v danom webinári pokúsime nájsť odpoveď.

Lektor: PhDr. Eva Baková

Cena: 12 EUR

Nadaný žiak v škole - ako s ním pracovať

15. februára
19:00 - 20:10

Ponúkame prehľad metód, foriem a stratégií vzdelávania nadaných žiakov, chceme aj takto prispieť ku kognitívnemu, emocionálnemu a metakognitívnemu rozvoju nadaných žiakov. Prinášame poznatky, modely a stratégie edukácie nadaných. Zároveň si povieme aj najdôležitejšie poznatky a otázky späté s nadaním a talentom. Zoznámime sa s teoretickým vymedzením pojmu nadanie a talent,  s identifikáciou nadania a druhmi talentov. A tiež ako ich talent "neutopiť".

 

 

Lektor: Mgr. Andrea Koristeková

Cena: 12 EUR

Mindfulness - ako pracovať s úzkosťou u detí

14. februára
18:00 - 19:10

Úzkosť je strach z niečoho čo sa nemusí nikdy stať. Ukážeme si tipy ako trénovať s deťmi vnímanie prítomného okamihu. Deti môžu spokojnosť a šťastie prežiť iba tu a teraz.

 

Lektor: Ing. Bc. Ivona Mokcsay Končeková

Cena: 12 EUR

Aktivizujúce metódy vo vyučovaní

13. februára
18:00 - 19:10

Aktivizujúce metódy sú postupy, ktoré vedú vyučovanie tak, aby boli výchovno-vzdelávacie ciele dosahované najmä na základe vlastnej učebnej práce žiakov a žiačok, pričom sa dôraz kladie na myslenie a riešenie problémov. Webinár bude zameraný na posilnenie pedagogických zručností účastníkov a účastníčok v oblasti vyučovania prostredníctvom interaktívnych a participatívnych metód. Pozrieme sa predovšetkým na rôzne techniky a stratégie, ktoré podporujú aktívne zapojenie do učebného procesu a ktoré posilňujú ich kritické myslenie a stimulujú záujem o učivo.

 

Lektor: Mgr. Patrícia Gajdošociová

Cena: 12 EUR

Muzikoterapia ako efektívny spôsob relaxácie

12. februára
18:00 - 19:10

Oddychovať sa dá rôznymi spôsobmi, no nie všetky vedú k upokojeniu mysle i tela. Muzikoterapia je typ relaxácie, ktorý rozvíja naše zmysly, myslenie i cítenie a v neposlednom rade aj kreativitu. Vo webinári si predstavíme muzikoterapiu a jej druhy. Ukážeme si jej prínos pre ľudský organizmus. Povieme si, aký vplyv má muzikoterapia na žiakov so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami a ako ju môžeme takýmto žiakom predostrieť. V neposlednom rade sa ju naučíme efektívne využívať nielen vo vzdelávacom procese, ale aj v našich bežných životoch.

Lektor: Mgr. Miroslava Priatková

Cena: 12 EUR

Pedagogický asistent ako súčasť podporného tímu

8. februára
19:00 - 20:10

Pôsobia pod vedením a koordináciou školského špeciálneho pedagóga a školského podporného tímuPedagogický asistent nemusí ale vykonávať iba činnosť v triede, ale aj v školskom klube detí, môže viesť doučovanie, podporný klub pre deti po vyučovaní. A k tomu samozrejme prináleží mnoho nepriamych činností ako je spolupráca s rodičmi, učiteľmi, príprava pomôcok, ai. O tom si povieme na dnešnom stretnutí.

 

Lektor: Mgr. Andrea Koristeková

Cena: 12 EUR

Diagnostika detského výtvarného prejavu

7. februára
18:00 - 19:10

Kresba je v živote dieťaťa dôležitá a magická. Dieťa v nej vyjadruje všetko, čo v živote prežíva, je odrazom jeho skúseností, ale napovie aj to, či sa vyvíja správne. Slúži ako diagnostická pomôcka, metóda terapie, či ako spôsob klinickej práce. Pre dieťa je kresba veľmi príťažlivou, no na druhej strane, náročnou intelektuálnou činnosťou, zložitým systémom s hlbokým významom. Počas webinára, ktorý je určený nie len pre všetkých pedagógov materských a základných škôl (najmä 1.stupeň), vychovávateľov, ale aj rodičov a psychológov, či terapeutov, si uvedieme vývinové štádia detskej kresby, diagnostické aspekty a testovanie detskej kresby, pričom záver ponúkne aj kritéria hodnotenia detského výtvarného prejavu s dôrazom na rôzne prvky a znaky v kresbe.

Lektor: Mgr. Stanislava Slováková

Cena: 12 EUR

Kritické myslenie

6. februára
19:00 - 20:10

Kritické myslenie sa vyznačuje nasledujúcimi vlastnosťami:

·        KredibilitaOverenie pôvodu zdroja informáciejeho uznávanie ďalšími dôveryhodnými zdrojmi, jeho opakovaná spoľahlivosť

·        AnalyzovateľnosťOpis získania podkladov a tvorby záverov, ktorý je dostatočne detailný na to, aby ho bolo možné replikovať

·        TransparentnosťŽiadne dáta a postupy sa nevynechávajú ani nezatajujú (napríklad preto, lebo nesedia do schémy)

·        UžitočnosťRozširuje naše poznanie a dennú prax

Už Sokrates vedel, že prítomnosť (či absencia) sa najlepšie posilňujú počas dialógu, v ktorom si partneri vymieňajú a dopĺňajú svoje poznatky a odhaľujú ich slabiny. Vo webinári sa budeme venovať tomu, ako ich rozvíjať prostredníctvom sokratovského dialógu, a jednak upozorníme na skutočnosť, že samotné kritické myslenie nie je všemocnou zbraňou, ktorá zabráni všetkým spoločenským nedostatkom.

Na príkladoch ukážeme, ako sa dá kritické myslenie rozvíjať prostredníctvom dialógu v školských a mimoškolských podmienkach.

Lektor: prof. RNDr. Jozef Hvorecký, PhD.

Cena: 12 EUR

4 567

Vzdelaných pedagógov

127

Webinárov

12

Spolupracujúcich pedagógov