Webináre | Archív

Ponúkame vzdelávanie formou online seminárov na vybrané pedagogické, špeciálno-pedagogické, psychologické, právne a ďalšie témy prednášané skúsenými odborníkmi z praxe z pohodlia Vášho domova. A to všetko z pohodlia Vášho domova.

Po náročnom pracovnom dni ponúkame online semináre, stačí sa len prihlásiť na vybraný seminár a získať cenné informácie z vybranej témy. Počas webinára je priestor na Vaše otázky, semináre sú zároveň recenzované ďalším odborníkom z praxe. Po webinári máte prístup k materiálom a možnosť opätovne si prehrať záznam.

Po absolvovaní webinára získa každý účastník osvedčenie o absolvovaní vzdelávacej akcie, online podporu na 3 mesiace a materiály k preberanej téme.

Archív webinárov

Dyslexia - praktické rady nielen do výučby

4. januára
19:00 - 20:10

Tréning čítania je účinnejší vtedy, ak je realizovaný zaujímavými metódami, ktoré dieťa robí rado...Kto je dyslektik? Ako mu môže pomôcť rodič a ako pedagóg? Kedy začať a akým spôsobom? Príklady z praxe, pomôcky...

Na tieto a ďalšie vaše  otázky odpovie lektorka počas webinára  v prezentácii aj prostredníctvom chatu.

Lektor: PhDr. Ľubomíra Dunčáková a Bc. et Bc. Diana Gerbocová

Cena: 12 EUR

Ako motivovať deti k učeniu

3. januára
19:00 - 20:10

Častou príčinou zlyhávania detí v škole a apatii k učeniu je preťaženie dieťaťa, nuda alebo neuspokojená zvedavosť, či nedostatok podnetov. Webinár nám dá náhľad na možné príčiny straty záujmu o školu a učenie. Rodičom aj pedagógom pomôžu konkrétne typy ako dieťa motivovať k učeniu, ako zvýšiť záujem o školu, ale aj ako dieťaťu pomôcť ak má v škole ťažkosti.

Lektor: Mgr. Veronika Nemčoková

Cena: 12 EUR

Rozvoj fonologických schopností u predškoláka

16. decembra
19:00 - 20:10

Predmetom webinára bude vývin fonologických schopností, možnosti ich rozvíjania a ich vplyv na ranú gramotnosť. Fonologické schopnosti predstavujú základné piliere pri rozvoji schopností čítania a písania. Je potrebné ich cielene rozvíjať už od 3 rokov. V praktickej časti ponúkneme cvičenia a prehľad pomôcok a pracovných listov na rozvíjanie fonematického uvedomovania, aby dieťa ľahšie zvládlo osvojovanie si čítania a písania v 1.ročníku. Z diagnostických testov sa budeme venovať testu TPG – Test prediktorov gramotnosti. 

Lektor: PhDr. Denisa Bödöková

Cena: 12 EUR

Ako zvládať stres v role učiteľa

15. decembra
18:00 - 19:10

Stres, záťažové situácie, psychická a fyzická vyčerpanosť až  burnout efekt  známi aj ako syndróm vyhorenia. Toto všetko a ešte oveľa viac vplýva na osobnosť pedagóga. Ako tomuto všetkému predchádzať, rady, typy, nápady na  ochranu svojej  osobnosti nájdete vo webinári. 

Lektor: Mgr. Denisa Maslíková

Cena: 12 EUR

Muzikoterapia ako efektívny spôsob relaxácie

15. decembra
19:00 - 20:10

Oddychovať sa dá rôznymi spôsobmi, no nie všetky vedú k upokojeniu mysle i tela. Muzikoterapia je typ relaxácie, ktorý rozvíja naše zmysly, myslenie i cítenie a v neposlednom rade aj kreativitu. Vo webinári si predstavíme muzikoterapiu a jej druhy. Ukážeme si jej prínos pre ľudský organizmus. Povieme si, aký vplyv má muzikoterapia na žiakov so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami a ako ju môžeme takýmto žiakom predostrieť. V neposlednom rade sa ju naučíme efektívne využívať nielen vo vzdelávacom procese, ale aj v našich bežných životoch.

Lektor: Mgr. Miroslava Priatková

Cena: 12 EUR

Storytelling a pohyb – ako udržať pozornosť a koncentráciu detí

14. decembra
19:00 - 20:10

Predstavivosť je základ tvorivých schopností. Podporujeme s ňou schopnosť pružne myslieť. Zlepšuje sa improvizácia a kreativita pri riešení úloh dňa.

Všetci milujeme príbehy s posolstvom, ktoré ovplyvňujú naše konanie a charakter. Pútavým predvianočným príbehom rozvírime fantáziu a s pomocou jógových cvičení vstúpime do deja.

V záverečnej relaxácii využijeme silu afirmácie.

Lektor: Ing., Bc. Ivona Končeková

Cena: 12 EUR

Komunikácia s rodičmi problémových žiakov

14. decembra
18:00 - 19:10

Všetci čo pracujeme s ľuďmi poznáme situácie, kedy náš bežný komunikačný štýl nepostačuje. Ak pred nami stojí človek, ktorý „nenačúva“ a neposkytuje objektívnu spätnú väzbu, stagnujeme v komunikačnej dynamike. Pokiaľ je témou rozhovoru dieťa, rodičia niekedy podvedome zapájajú obrany brániace adekvátnej komunikácii. Vo webinári lektorka prezentuje asertívne techniky komunikácie a individuálne prispôsobené stratégie podľa konkrétneho partnera v komunikácii. Zameriava sa na vylepšenie komunikácie pre motiváciu rodiča k spolupráci a obojstrannej spokojnosti.

Lektor: PhDr. Eva Baková

Cena: 12 EUR

Kreativita žiaka na vyučovaní

13. decembra
19:00 - 20:10

Kreativita oživuje vzdelávací proces a prináša radosť z učenia nielen žiakovi ale aj učiteľovi. Cieľom webinára je zamerať sa na rozvoj a podporu kreatívnej stránky žiaka v rámci predmetov, medzipredmetových vzťahov, i školských aktivít. Webinár odpovie aj na otázku, ako kreativita žiaka ovplyvňuje klímu triedy a klímu školy.

Lektor: Mgr. Slavomír Gál

Cena: 12 EUR

Podľa čoho poznať kvalitné učebnice a učebné materiály

13. decembra
19:00 - 20:10

S otvárajúcim sa trhom s učebnicami vystupuje do popredia otázka kvality učebníc. Najkvalitnejšou prestáva byť automaticky „tá, ktorú prepláca ministerstvo“ a do hry vstupujú aj ďalšie faktory.

Nedávny lockdown ukázal, že mnoho učebníc kvôli svojmu suchopárnemu a formálnemu („vedeckému“) podaniu nevyhovovalo žiakom – nemohli plniť úlohu materiálu, ktorý žiaci zvládli samostatne. Pritom dobre napísaná učebnica by mnohým z tých, ktorí mali horšie (resp. žiadne) pripojenie k internetu,  významne pomohla – buď priamo alebo s podporou rodičov.

Treba sa preto pýtať, ako spraviť učebnice zrozumiteľnými a príťažlivými – a zároveň udržať ich primeraný rozsah a hĺbku vedomosti – a ako ich podporiť ďalšími učebnými pomôckami a materiálmi tak, aby práca s nimi viedla k mentálnemu zdvihu nielen v danom predmete ale aj v raste ich osobnosti.

Počas webinára si všimneme, ako učiteľ spozná materiály, ktoré vyhovujú jeho štýlu výučby a dokážu žiakov obohatiť o nové pedagogické dimenzie: kritické myslenie, rozvoj komunikačných schopností, tímová práca atď.

Lektor: prof. RNDr. Jozef Hvorecký, PhD.

Cena: 12 EUR

MBTI typológia osobnosti a jej využitie v kariérnom poradenstve1

9. decembra
18:00 - 19:10

Typológia osobnosti podľa Meyersovej a Briggsovej (MBTI) vychádza z predpokladu, že ľudské správanie nie je náhodné, je možné ho predvídať a na základe toho pomáha porozumieť tomu, o čo sa jednotlivci pri svojej sebarealizácií usilujú, čo pokladajú za dôležité, ako sa rozhodujú a taktiež ako  sa správajú vo vzťahu k svojmu okoliu. V rámci webinára si priblížime uvedenú typológiu osobnosti, jej kritériá a možnosti využitia v kariérnom poradenstve na základnej a strednej škole. 

Lektor: Mgr. Veronika Kalinová

Cena: 12 EUR

4 567

Vzdelaných pedagógov

127

Webinárov

12

Spolupracujúcich pedagógov