Webináre

Ponúkame vzdelávanie formou online seminárov na vybrané pedagogické, špeciálno-pedagogické, psychologické, právne a ďalšie témy prednášané skúsenými odborníkmi z praxe z pohodlia Vášho domova. A to všetko z pohodlia Vášho domova.

Po náročnom pracovnom dni ponúkame online semináre, stačí sa len prihlásiť na vybraný seminár a získať cenné informácie z vybranej témy. Počas webinára je priestor na Vaše otázky, semináre sú zároveň recenzované ďalším odborníkom z praxe. Po webinári máte prístup k materiálom a možnosť opätovne si prehrať záznam.

Po absolvovaní webinára získa každý účastník osvedčenie o absolvovaní vzdelávacej akcie, online podporu na 3 mesiace a materiály k preberanej téme.

KATEGORIE:

Špeciálno pedagogické témy Psychologické témy Pedagogické témy

Všetky webináre

Rozvíjanie matematickej gramotnosti a logického myslenia detí v predprimárnom vzdelávaní

7. mája
19:00 - 20:10

Výchovno-vzdelávací proces prináša so sebou v súčasnosti mnoho zmien, ktoré vstupujú do interakcie s učiteľom, jeho spôsobu práce a ovplyvňujú kvalitu edukačného procesu. Hlavným cieľom webinára bude počas 70 minút ponúknuť poslucháčom námety ako rozvíjať matematickú gramotnosť a logické myslenie u detí na základe matematických poznatkov, zručností a vedomostí hravou formou a ako ich aplikovať do praxe a rôznorodých aktivít. Poskytneme aj teoretický základ a praktické ukážky, ktoré rozvíjajú senzoriku. Zaoberať sa budeme aj témam ako orientácia v priestore, geometrický útvar, postupnosť a numerácia. Účastníci môžu počas webinára klásť otázky, na ktoré bude lektorka odpovedať. Webinár je určený pre všetkých pedagogických zamestnancov materských škôl (učiteľov, pedagogických asistentov, špeciálnych/liečebných/sociálnych pedagógov), učiteľov 1. ročníka ZŠ, rodičov detí predškolského veku, príp. budúcich pedagógov a pedagogičky.

Lektor: Mgr. Stanislava Slováková

Cena: 12 EUR

Argumentácia a argumentačné fauly

9. mája
18:00 - 19:10

Argumenty a argumentácia. Sprevádza nás celý život. Argumentujeme v práci, v rodine, v škole, v partnerských vzťahoch ako aj v manželstve. Dnešná komplikovaná doba je zameraná hlavne na rýchlosť a efektivitu a z argumentácie sa stáva sťažnosť alebo prosba. V školách na všetkých stupňoch tomu nie je inak. Vedieť správne argumentovať je základom inteligentnej diskusie ako aj riešenia problému ale hlavne – pochopenia a rešpektovania jedného k druhému. Vysvetlíme si, čo je to argumentácia, predstavíme si základné argumentačné fauly, uvedieme príklady argumentácií ako aj prácu s EQ pri argumentačnom „súboji“ a mnoho iného. 

Lektor: Mgr. Peter Kolesík

Cena: 12 EUR

Problémové dieťa v MŠ

9. mája
19:00 - 20:10

Keďže spúšťačom problémového správania je spektrum príčin, učiteľov zaujímajú hlavne tie, ktoré môžu eliminovať či odstrániť v spolupráci s rodičmi alebo odborníkmi. Odborníci rozlišujú vnútorné a vonkajšie príčiny problémového správania detí. Vplyvy skupiny tiež patria k významným determinantom problémového správania detí. Dieťa napodobňuje správanie jej členov, snaží sa byť obľúbeným, ale v predškolskom veku ešte nedokáže zvážiť riziká aj racionálne vysvetliť svoje negatívne správanie. Aby sme čo najviac eliminovali vznik problémového správania, je potrebné pre deti  vytvoriť pevný režim dňa. Učiteľ môže na pochopenie a precítenie konfliktnej situácie zvoliť hru na rozvoj emocionality detí, prípadne prečítať príbeh.

Lektor: Mgr. Andrea Koristeková

Cena: 12 EUR

Neformálne vzdelávanie v škole i mimo nej

13. mája
18:00 - 19:10

Neformálne vzdelávanie (NV) je typ organizovaných výchovno-vzdelávacích aktivít, ktoré mladým ľuďom ponúkajú zámerný rozvoj životných skúseností, zručností a postojov, založených na systéme hodnôt.  Pozitívne dopĺňa získané vedomosti z formálneho vzdelávania (FV). Nie je ukončené žiadnym oficiálnym dokladom, ale na oplátku ponúka študentom získanie nových vedomostí, zručností a postojov, ktoré môžu využiť v rôznych životných situáciách v súčasnosti alebo aj v budúcnosti. Povieme si viac o možnostiach prepojenia NV a FV, pozitíva i negatíva. Uvediem praktické príklady, ktoré môžete využiť na hodinách v škole ale aj v domácom prostredí. Už teraz sa na všetkých teším!

Lektor: Mgr. Peter Kolesík

Cena: 12 EUR

Hra ako podpora pozitívnych vzťahov v triede

13. mája
19:00 - 20:10

Vo webinári  si povieme o dôležitosti hier pri vytváraní pozitívnych vzorcoch správania sa žiakov v triede. Budeme si hovoriť o konkrétnych hrách, ktoré rozvíjajú pozornosť, empatiu, spolupatričnosť. Predstavíme si hry, ktoré zmierňujú agresivitu u žiakov i tie, ktoré im pomôžu k sústredenosti a rozvíjajú pamäť.

Lektor: Mgr. Miroslava Priatková

Cena: 12 EUR

Kritické myslenie

14. mája
19:00 - 20:10

Kritické myslenie sa vyznačuje nasledujúcimi vlastnosťami:

·        KredibilitaOverenie pôvodu zdroja informáciejeho uznávanie ďalšími dôveryhodnými zdrojmi, jeho opakovaná spoľahlivosť

·        AnalyzovateľnosťOpis získania podkladov a tvorby záverov, ktorý je dostatočne detailný na to, aby ho bolo možné replikovať

·        TransparentnosťŽiadne dáta a postupy sa nevynechávajú ani nezatajujú (napríklad preto, lebo nesedia do schémy)

·        UžitočnosťRozširuje naše poznanie a dennú prax

Už Sokrates vedel, že prítomnosť (či absencia) sa najlepšie posilňujú počas dialógu, v ktorom si partneri vymieňajú a dopĺňajú svoje poznatky a odhaľujú ich slabiny. Vo webinári sa budeme venovať tomu, ako ich rozvíjať prostredníctvom sokratovského dialógu, a jednak upozorníme na skutočnosť, že samotné kritické myslenie nie je všemocnou zbraňou, ktorá zabráni všetkým spoločenským nedostatkom.

Na príkladoch ukážeme, ako sa dá kritické myslenie rozvíjať prostredníctvom dialógu v školských a mimoškolských podmienkach.

Lektor: prof. RNDr. Jozef Hvorecký, PhD.

Cena: 12 EUR

Protistresové zručnosti nielen pre deti

15. mája
18:00 - 19:10

Praktické tipy ako trénovať počas bežného dňa protistresové zručnosti. Veďme deti ku zodpovednosti za svoje správanie. Deti sa môžu naučiť vnímať svoje napätie a nájsť uvoľnenie v sebe. Spoznávanie svojich možnosti môže byť zábava.

 

Lektor: Ing. Bc. Ivona Mokcsay Končeková

Cena: 12 EUR

Predčitateľská gramotnosť ako spôsob učenia hrou

15. mája
19:00 - 20:10

Predčitateľská gramotnosť, inak povedané aj fáza rannej gramotnosti sa rozvíja skôr ako sa deti naučia čítať a písať. Materinský jazyk jazyk deti spoznávajú od narodenia v domácom prostredí, v materskej škole i v ďalších stupňoch vzdelávania. Môže mať podobu hovorenej reči – básničky, rečňovanky, piesne alebo písanej – práca s knihou, časopismi, atď. Adekvátnym spôsobom reaguje na písmená, číslice, obrázky, ale aj na graficky spracovaný text. Existuje niekoľko spôsobov ako u detí podnecovať rozvoj predčitateľskej gramotnosti, ktorá je dôležitá pre úspešný štart v škole. Konkrétne námety na aktivity si predstavíme počas webináru, ktorý bude mať najmä praktický charakter.
Webinár je určený pre rodičov, učiteľov materských škôl, pedagogických asistentov, vychovávateľov, príp. učiteľov v 1. ročníku ZŠ.

Lektor: Mgr. Stanislava Slováková

Cena: 12 EUR

IVP pre žiaka so ŠVVP - námety pri vypracovaní

16. mája
19:00 - 20:10

V ostatnom čase narastá na základných školách počet žiakov so špecifickými výchovnovzdelávacími potrebami. Jedná sa o žiakov s vývinovými poruchami učenia, žiakov s poruchami aktivity a pozornosti ale aj o žiakov so zmyslovým, či telesným znevýhodnením. Ich vzdelávanie nesie so sebou mnohé úskalia. Jednou z možností vzdelávania žiakov s uvedenými ťažkosťami je individuálna integrácia v bežnej škole spolu so žiakmi bez špeciálnych potrieb. Je to náročný a najmä dlhodobý proces. Je preto nevyhnutné začať s jeho realizáciou v čo najkratšom čase od diagnostikovania prvotných príznakov. Je dôležité stanoviť podmienky a vypracovať pre žiaka taký plán, ktorý bude v súlade s požiadavkami výchovno-vzdelávacieho procesu a jeho diagnózy.

Lektor: Mgr. Andrea Koristeková

Cena: 12 EUR

Spoznajme a zabavme sa pri hľadaní exotických zvierat

20. mája
18:00 - 19:10

Ukážeme si ako sa dá pripraviť táto téma pútavo, zmysluplne a zaujímavo. Každý účastník získa didaktický materiál ako súčasť webináru.

 

Lektor: Mgr. Soňa Nemečkay

Cena: 12 EUR

4 567

Vzdelaných pedagógov

127

Webinárov

12

Spolupracujúcich pedagógov